Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Ο ευρωπαϊκός θεσμός που θέλει τα επισκέψιμα οινοποιεία κάθε χώρας να ανοίγουν τις πόρτες τους για δυο μέρες, έχει βρει το κοινό του…

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις και οι συμμετοχές πληθαίνουν δίνοντας το σήμα για περισσότερες ενέργειες. Αυτή τη χρονιά, τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε όλη την αμπελουργική Ελλάδα περιμένουν τους φίλους του κρασιού το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, προετοιμασμένα να μεταδώσουν ξεχωριστές οινικές εμπειρίες.

Ειδικά τα οινοποιεία της Αττικής, που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο, δίνουν την καλύτερη αφορμή για μια εναλλακτική εξόρμηση μύησης στον κόσμο του κρασιού. Παίρνουμε το σακίδιό μας και κάνουμε ένα οινικό τουρ ξεκινώντας από το κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, για να δοκιμάσουμε μερικά εξαιρετικά Cabernet, μετά στη Ραφήνα για να γνωρίσουμε την Αναστασία Φράγκου και τα ευχάριστα κρασιά της από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, συνεχίζουμε στην Παιανία στους Αμπελώνες Μάρκου για μια γευστική δοκιμή σε ιδιαίτερες ετικέτες, προχωράμε στο Μαρκόπουλο στο εντυπωσιακό οινοποιείο του Παπαγιαννάκου, κάνουμε στάση στο Κορωπί στον Αναγνώστου και στον Νικολού και τέλος αφήνουμε την Κερατέα και το οινοποιείο Μυλωνά με τις μοντέρνες εκδοχές των τοπικών ποικιλιών.

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους» - εικόνα 1

Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα γνωρίσουμε μια βασική ελληνική ποικιλία, το Σαββατιανό, δοκιμάζοντας διαφορετικές φρέσκες και παλαιωμένες εκδοχές του σε κάθε οινοποιείο, θα τσεκάρουμε τις γνώσεις μας για τον αττικό αμπελώνα και, πάνω από όλα, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι αυτό το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους αμπελώνες, δοκιμές σπάνιων φιαλών, διαγωνισμούς και πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.