«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark

O ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Γάβρης φυλάει γαστρονομικές Θερμοπύλες στο Λιτόχωρο. Παρουσιάζει ένα μενού που αποδίδει τιμή στην παράδοση στο δέκατο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», στις 17/5.

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark

O ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Γάβρης φυλάει γαστρονομικές Θερμοπύλες στο Λιτόχωρο με το βραβευμένο του εστιατόριο «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω». Παρουσιάζει ένα μενού που αποδίδει τιμή στην παράδοση στο δέκατο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», στις 17/5.

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark - εικόνα 1

Ανήσυχος ερευνητής του καινούργιου, αφοσιωμένος στη μαγεία των εμβληματικών ελληνικών προϊόντων και λάτρης της παραδοσιακής μας κουζίνας, κατόρθωσε να κάνει το εστιατόριό του γαστρονομικό προορισμό από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του το μακρινό 2003. Η βαθιά νοστιμιά και η πολυεπίπεδη δομή του μενού αντανακλούν την ερευνητική και παθιασμένη προσωπικότητα του αυτοδίδακτου Ανδρέα Γάβρη. Όπως έχει πει πολλές φορές ο ίδιος, από πολύ μικρός έμπαινε στην κουζίνα της μάμας του και παρακολουθούσε τι έβαζε στα ταψιά και στις κατσαρόλες και αποθήκευε στη μνήμη του τα φαγητά! Είχε τη μητρική ενθάρρυνση να ακολουθήσει το επάγγελμα του μάγειρα; Μα όχι! Ακριβώς το αντίθετο. Η μητέρα του πίστευε πως η μαγειρική ήταν γυναικεία δουλειά, αταίριαστη για έναν άντρα...

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark - εικόνα 2

Όμως ο Ανδρέας είχε τη μαγειρική στο αίμα του. Μεγαλώνοντας, άρχισε να πειραματίζεται, να τραπεζώνει φίλους και συγγενείς και, παρότι δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυα­λό να κάνει την αγάπη του επάγγελ­μα, η ζωή αποφάσισε αλλιώς και γύρω στα 35 του βρέθηκε μαθητευόμενος στις ξενοδοχειακές κουζίνες και μετά σε ταβέρνες κι εστιατόρια.

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark - εικόνα 3

Αυτό ήταν. Στήνοντας το «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στον τόπο καταγωγής του, το Λιτόχωρο, έδειξε από την πρώτη στιγμή πως το φαγητό και το κρασί είναι γι’ αυτόν σπουδαία υπόθεση: στην κάβα του «αναπαύονται» γύρω στις 500 επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Η βαθιά αγάπη και γνώση για την τοπική κουζίνα και η δεξιότητά του στην ενσωμάτωση των εμβληματικών ελληνικών προϊόντων στη μαγειρική του έχουν δώσει πιάτα δια­χρονικά γοητευτικά, με οπαδούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως το μπουρανί φτιαγμένο με την τεχνική του ριζότο, μανιτάρια, τσουκνίδα, γραβιέρα Κρήτης και τρούφα. Για τον σεφ Ανδρέα Γάβρη ελληνικό φαγητό είναι αυτό που μάθαμε από τη μάνα μας, από το σπίτι μας, από την ιδιαίτερη πατρίδα μας... Αυτό που κουβαλάμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια. Ένα τέτοιο φαγητό, γεμάτο συναίσθημα και μνήμες, θα απολαύσουμε στο ειδικό μενού που έχει δημιουργήσει για το Symposio at Ark. Όπως πάντα, το ταλέντο και η πληθωρική γαστρονομική προσωπικότητα του σεφ θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη του executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη και της μπριγάδας του.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark ­είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη.

Δείτε το μενού

Symposio at Ark |«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» στις 17/5

To καλωσόρισμα του σεφ
Φασολάδα βελουτέ, γαύρος μαρινάτος με δυόσμο, πολίτικη σαλάτα, αφρός γαύρου

Ορεκτικό
Φακές με καβουρμά Θράκης και πιπεριά Φλωρίνης, σορμπέ πορτοκάλι, λάδι μαϊντανού

Κυρίως
Γίδα βραστή με καρότο και μπούκοβο και τραχανάς σε ζωμό γίδας, βούτυρο αρωματισμένο με πάπρικα, δαντέλα γραβιέρας

Επιδόρπιο
Φρούτα ζεστά σε σιρόπι Μαυροδάφνης με μπαχαρικά

€ 38/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.