«Κοντοσώρος»: Ο τολμηρός σεφ-πρεσβευτής της Φλώρινας έρχεται στο Symposio at Ark

Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Κοντοσώρος παρουσιάζει ένα μενού που μοσχοβολάει Μακεδονία και δικαιώνει τη φήμη του στο όγδοο γαστρονομικό event του φεστιβάλ που διοργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark» στις 3/5.

«Κοντοσώρος»: Ο τολμηρός σεφ-πρεσβευτής της Φλώρινας έρχεται στο Symposio at Ark

Δεξιοτέχνης και τολμηρός πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας της Φλώρινας, ο βραβευμένος σεφ Νίκος Κοντοσώρος του εστιατορίου «Κοντοσώρος» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) παρουσιάζει ένα μενού που μοσχοβολάει Μακεδονία και δικαιώνει τη φήμη του στο όγδοο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, το οποίο οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark» στις 3/5.

«Κοντοσώρος»: Ο τολμηρός σεφ-πρεσβευτής της Φλώρινας έρχεται στο Symposio at Ark - εικόνα 1
Η καλαίσθητη σάλα του «Ark», πάνω στη θάλασσα, μυρίζει... καλοκαίρι

Δύο πράγματα έχουν κάνει­ διά­σημο το Ξινό Νερό, το μικρούτσικο χωριουδάκι της Φλώρινας: το ομώνυμο (κι εκπληκτικό) χωνευτικό νερό και το εστιατόριο του «Κοντοσώρου», που έχει μετατρέψει την απομακρυσμένη περιοχή σε γαστρονομικό προορισμό για χιλιάδες θαυμαστές. Χωρίς ειδικές σπουδές, αλλά με πάθος για τις γεύσεις, ο Νίκος Κοντοσώρος λέει ότι «η μαγειρική είναι κάτι που κάνεις με την ψυχή. Γι’ αυτό βλέπεις τόσο διαφορετικούς ανθρώπους να ασχολούνται με την κουζίνα χωρίς να έχουν ξεκινήσει με τις ανάλογες σπουδές».

Η αναζήτηση της γαστρονομικής του ταυτότητας ξεκίνησε από τις ξεχασμένες τοπικές συνταγές που μαγείρευε η πεθερά του. «Κόλλησα με την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα. Είναι πολλά και ο κόσμος δεν τα γνωρίζει: το μπαχαρικό τσουμπρίκα, ξαδελφάκι της ρίγανης, πολλά πιάτα με λάχανα, πράσα, κρεμμύδια και χόρτα». Ο σεφ έβαλε σκοπό της ζωής του να αναδείξει όλο αυτόν τον πλούτο των προϊόντων και την άγνωστη κουζίνα της περιοχής. Τα φασόλια­, οι φακές, η πιπεριά Φλωρίνης προφανώς, τα τοπικά τυριά, από την Κλεισούρα μέχρι τη Φλώρινα, βρήκαν όλα τη θέση τους στις εμπνεύσεις του.

«Κοντοσώρος»: Ο τολμηρός σεφ-πρεσβευτής της Φλώρινας έρχεται στο Symposio at Ark - εικόνα 2
Ο Νίκος Κοντοσώρος έχει μετατρέψει το Ξινό Νερό σε γαστρονομικό προορισμό

Το έμφυτο ταλέντο του Νίκου Κοντοσώρου στη μαγειρική εξελίχτηκε μέσα από συνεχή πειραματισμό, σεμινάρια μαγειρικής και αδιάκοπα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, για να γνωρίσει εις βάθος τις τοπικές κουζίνες, όπως και στην Ευρώπη. Η κουζίνα του είναι σαφώς ελληνική, με πάρα πολύ έντονο τοπικό χαρακτήρα, που ενσωματώνει όμως με ενθουσιασμό εικόνες, γεύσεις και αρώματα από τις κουζίνες όλης της Ελλάδας.

Τι θα προσφέρει στο event Symposio at Ark; «Φαγάκι. Φαγάκι μαμαδίστικο και πεντανόστιμο, όπως ο τραχανάς με κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας, αρωματισμένος με τσουμπρίκα, που είναι κι ένα από τα πιο αγαπημένα μου εδέσματα», λέει με ενθουσιασμό. Τη δεξιοτεχνία του σεφ και τα εκπληκτικά του πιάτα θα τα απολαύσουμε στο πολυτελές «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας, με την υποστήριξη και τη συμβολή του executive chef του εστιατορίου Γιάννη Μπαξεβάνη και της μπριγάδας του.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK |«Κοντοσώρος» 3/5

«Κοντοσώρος»: Ο τολμηρός σεφ-πρεσβευτής της Φλώρινας έρχεται στο Symposio at Ark - εικόνα 3
Αναζήτηση και πειραματισμός πάνω στη μακεδονική κουζίνα δίνουν το στίγμα των πιάτων του

To καλωσόρισμα του σεφ
Βελουτέ σπαραγγιού με κρουτόν και παρμεζάνα

Ορεκτικό
Χαβιάρι από πιπεριές Φλωρίνης με κύβους τηγανητής φέτας

Κυρίως
Τραχανάς με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, αρωματισμένος με τσουμπρίκα

Επιδόρπιο
Γλυκό χυλοπιτάκι

€ 40/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.