Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο

Το ινδικό εστιατόριο «Pink Elephant», που ξεκίνησε από το Χαλάνδρι, έχει πλέον κι ένα πιο ευρύχωρο «αδερφάκι» σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Δερβενίων.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο

Το ινδικό εστιατόριο «Pink Elephant», που ξεκίνησε από το Χαλάνδρι, έχει πλέον κι ένα πιο ευρύχωρο «αδερφάκι» σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Δερβενίων.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 1

Κάπου ανάμεσα στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι ένα νεοκλασικό του 1870 –σε σχέδιο του Τσίλερ– έχει φορέσει σάρι. Για τη δεύτερη έδρα του το «Pink Εlephant», που το πρωτογνωρίσαμε πριν από μία επταετία στην οδό Σωκράτους στο Χαλάνδρι, διάλεξε τον ήσυχο πεζόδρομο της Δερβενίων. Μπαίνεις, ανεβαίνεις μερικά σκαλιά και τα μάτια σου χορταίνουν χρώματα. Το δωμάτιο στα αριστερά έχει βαφτεί στα κίτρινα και η συνέχειά του είναι μια κατακόκκινη, κουκλίστικη γωνιά με φλοράλ λεπτομέρειες. Τα άλλα δύο, ένα στα δεξιά κι ένα στο βάθος, προτιμούν αποχρώσεις του πράσινου. Έχοντας επιστρατεύσει υφαντά, μαξιλαράκια, δισδιάστατους και τρισδιάστατους ελέφαντες –σήμα κατατεθέν του μαγαζιού–, βούδες, κρόσσια από χάντρες, καρέκλες, άλλες από πλεξιγκλάς, άλλες ξύλινες ή χάλκινες, το ντεκόρ μπλέκει ινδικά και δυτικά στοιχεία, ενώ παίζει με το φολκλόρ και το μοντέρνο. Όπου να ’ναι θα βγάλει και τραπέζια έξω για να τρως ινδικά με άρωμα αθηναϊκής γειτονιάς.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 2

Ο κατάλογος είναι αρκετά εκτενής –ίσως σου πάρει λίγη ώρα να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσες αποχρώσεις, μιξάζ μπαχαρικών κι επίπεδα κάψας– και οι τιμές πολύ λογικές. Την αρχή κάνουν τραγανά papadam με δύο ντιπ, ένα γλυκό τσάτνεϊ μάνγκο με φρέσκια αίσθηση κι ένα πικάντικο γιαούρτι με μυρωδικά. Και μετά αρχίζει κανονική παρέλαση: samosas λαχανικών, τραγανά τρίγωνα πιτάκια δηλαδή, με καλοκαρυκευμένη γέμιση πατάτας, καρότου και αρακά, ένα πιο ιδιόμορφο saag aloo, ήτοι φύλλα μουστάρδας και σπανάκι μαγειρεμένα με πατάτες και μπαχαρικά, ήπια πικάντικο, sabzi bhaji, ένα πλούσιο κάρι με καρότο, φασολάκια και σπιρτόζικα στικ φρέσκου τζίντζερ...

Αν δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τα καυτερά –οι κόκκινες πιπερίτσες που είναι σταμπαρισμένες δίπλα στα πιάτα του καταλόγου θα σας πλοηγήσουν αρκετά καλά–, αποφύγετε το vindaloo και το mandrasi hot pot και κινηθείτε προς ένα αρωματικό korma, με σαφράν και αμύγδαλα, ή ένα συμπαθητικό nihari, με βάση το μοσχάρι, κάρδαμο, τζίντζερ, κιτρινόριζα και μπόλικο κρεμμύδι, που δένουν σε μια γλυκιά, πυκνή σάλτσα, αλλά και τα μαριναρισμένα ψητά κρέατα τα οποία τσιτσιρίζουν στο μαντέμι την ώρα που φτάνουν στο τραπέζι για να διατηρηθούν ζεστά.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ VS ΚΡΕΑΣ

To sabzi bhaji που έλεγα νωρίτερα και τα murg chana, ρεβίθια μαγειρεμένα με τζίντζερ, κόλιαντρο και garam massala (ένα μυρωδάτο μιξ μπαχαρικών) είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα τους, και δεν είναι τα μόνα: οι χορτοφάγοι στο «Pink Εlephant» έχουν πολλές επιλογές.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 3

Για τους κρεατοφάγους, πέρα από τις μαγειρευτές προτάσεις, υπάρχει και ο παραδοσιακός ινδικός φούρνος tandoor, όπου ψήνονται κοτόπουλο tikka, κλασικό ή αρωματισμένο με δυόσμο, και αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και βότανα.

Περισσότερες πληροφορίες

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Pink Elephant DownTown

Δερβενίων 4Α, Εξάρχεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.