Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του έκτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark στις 12/4.
Σε απόσταση αναπνοής από την τελική φάση του διαγωνισμού που θα γίνει τον Μάιο στο Μιλάνο για την κατάκτηση του σημαντικού τίτλου S.Pellegrino Young Chef 2018, η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside Restaurant», μία από τους 21 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, παρουσιάζει το αιθέριο μενού της στις 12/4, στο έκτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark που συνδιοργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark».
«Θέλω ένα εστιατόριο να γίνω η μούσα του», είπε η νεαρή σεφ και... κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία της με το όμορφο εστιατόριο της οικογένειας Τζωρτζάκη στον παραθαλάσσιο οικισμό Κουτσουνάρι της Ν. Κρήτης. Η Κωνσταντίνα κέρδισε το στοίχημα, το εστιατόριο πήρε βραβείο κοινού το 2017 στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων και το 2018 Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Η πορεία της μέχρις εδώ δεν ήταν τυχαία. Ο κόσμος της γαστρονομίας την είχε γνωρίσει το 2013 στο εστιατόριο «Ferryman» στην Ελούντα, ως βοηθό του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και τώρα executive chef του «Ark», ο οποίος προέβλεψε τη λαμπρή της πορεία. Μια πορεία που περιλάμβανε το τριάστερο γαλλικό εστιατόριο «L’Auberge de l’Ill», στο Illhaeusern, το «Calypso» του «Elounda Peninsula» δίπλα στον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το ξενοδοχείο «Princess Kyniska Suites» στη Μονεμβασιά και το εστιατόριο «Sun» του «Relux Ios Hotel» στην Ίο.
Το γαστρονομικό στιλ της θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νεωτερικά στοιχεία και γαλλικές τεχνικές. Από πού αντλεί την έμπνευσή της; «Μου αρέσουν οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας και οι ξεχασμένες πρώτες ύλες. Ως “παιδί” του Μπαξεβάνη, μαζεύω μόνη μου το αλάτι, τα βότανα, τα χόρτα. Και λατρεύω τη μοναστηριακή κουζίνα». Ένα τέτοιο πρωτότυπο μοναστηριακό πιάτο, η οσπριάδα με φύτρες ροβίτσας, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά, νεροκάρδαμο και αγουρίδα με λευκό ταραμά περιλαμβάνεται στο μενού που θα απολαύσουμε όσοι βρεθούμε στις 12/4 στο Symposio at Ark.
Δείτε το μενού
SYMPOSIO AT ARK | «Pelagos Seaside Restaurant» 12/4
To καλωσόρισμα της σεφ
Καρπάτσιο χταποδιού καπνιστό σε μουσελίνα φάβας, με κίτρινο παντζάρι, κρίταμο και ασκορδουλάκους
Ορεκτικό
Οσπριάδα με φύτρες, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά και νεροκάρδαμο, αγουρίδα με λευκό ταραμά
Κυρίως
Μπουργέτο σαλάχι με σταμναγκάθι, βρουβάσταχα και αποξηραμένο αβγοτάραχο
Επιδόρπιο
Μπαβαρουάζ μαστίχας με τραγανό σαραγλί γεμιστό με μήλο και φιστίκι Αιγίνης
€ 40/άτομο
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.