Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του έκτου ­γαστρονομικού event του Symposio at Ark στις 12/4.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του έκτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark στις 12/4.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1
Πολυτελής ο χώρος στο εστιατόριο «Ark» στη Γλυφάδα, με λαμπρή θέα στο Σαρωνικό

Σε απόσταση αναπνοής από την τελική φάση του διαγωνισμού που θα γίνει τον Μάιο στο Μιλάνο για την κατάκτηση του σημαντικού τίτλου S.Pellegrino Young Chef 2018, η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside Restaurant», μία από τους 21 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, παρουσιάζει το αιθέριο μενού της στις 12/4, στο έκτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark που συνδιοργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark».

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2
Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου: «μαγειρεύω όπως θέλω να τρώω»

«Θέλω ένα εστιατόριο να γίνω η μούσα του», είπε η νεαρή σεφ και... κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία της με το όμορφο εστιατόριο της οικογένειας Τζωρτζάκη στον παραθαλάσσιο οικισμό Κουτσουνάρι της Ν. Κρήτης. Η Κωνσταντίνα κέρδισε το στοίχημα, το εστιατόριο πήρε βραβείο κοινού το 2017 στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων και το 2018 Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Η πορεία της μέχρις εδώ δεν ήταν τυχαία. Ο κόσμος της γαστρονομίας την είχε γνωρίσει το 2013 στο εστιατόριο «Ferryman» στην Ελούντα, ως βοηθό του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και τώρα executive chef του «Ark», ο οποίος προέβλεψε τη λαμπρή της πορεία. Μια πορεία που περιλάμβανε το τριάστερο γαλλικό εστιατόριο «L’Auberge de l’Ill», στο Illhaeusern, το «Calypso» του «Elounda Peninsula» δίπλα στον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το ξενοδοχείο «Princess Kyniska Suites» στη Μονεμβασιά και το εστιατόριο «Sun» του «Relux Ios Hotel» στην Ίο.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 3
Στα πιάτα της νεαρής σεφ του «Pelagos Seaside», η μοναστηριακή κουζίνα συναντά την κρητική παράδοση

Το γαστρονομικό στιλ της θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νεωτερικά στοιχεία και γαλλικές τεχνικές. Από πού αντλεί την έμπνευσή της; «Μου αρέσουν οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας και οι ξεχασμένες πρώτες ύλες. Ως “παιδί” του Μπαξεβάνη, μαζεύω μόνη μου το αλάτι, τα βότανα, τα χόρτα. Και λατρεύω τη μοναστηριακή κουζίνα». Ένα τέτοιο πρωτότυπο μοναστηριακό πιάτο, η οσπριάδα με φύτρες ροβίτσας, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά, νεροκάρδαμο και αγουρίδα με λευκό ταραμά περιλαμβάνεται στο μενού που θα απολαύσουμε όσοι βρεθούμε στις 12/4 στο Symposio at Ark.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | «Pelagos Seaside Restaurant» 12/4

To καλωσόρισμα της σεφ
Καρπάτσιο χταποδιού καπνιστό σε μουσελίνα φάβας, με κίτρινο παντζάρι, κρίταμο και ασκορδουλάκους

Ορεκτικό
Οσπριάδα με φύτρες, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά και νεροκάρδαμο, αγουρίδα με λευκό ταραμά

Κυρίως
Μπουργέτο σαλάχι με σταμναγκάθι, βρουβάσταχα και αποξηραμένο αβγοτάραχο

Επιδόρπιο
Μπαβαρουάζ μαστίχας με τραγανό σαραγλί γεμιστό με μήλο και φιστίκι Αιγίνης

€ 40/άτομο

Κρατήσεις online στο
www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.