Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα»

Αυτό το χαρούμενο υβρίδιο καφενείου/μεζεδοπωλείου που έστησαν πριν από μερικά χρόνια δύο φίλοι πάνω σε μία από τις πιο πολύβουες αρτηρίες της πόλης κάτι κάνει καλά...

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα»

Αυτό το χαρούμενο υβρίδιο καφενείου/μεζεδοπωλείου που έστησαν πριν από μερικά χρόνια δύο φίλοι πάνω σε μία από τις πιο πολύβουες αρτηρίες της πόλης κάτι κάνει καλά...

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 1

Περνώντας απέξω, δεν μπορώ να πω ότι κάνει εντύπωση. Λίγο η τζαμαρία πάνω στη Μεσογείων, λίγο οι ζαρντινιέρες με τα φυτά, σχεδόν κρύβουν το πόσο γουστόζικη είναι η «Φυσαρμόνικα». Για να δεις καλύτερα την πρασιά/αυλή με τις γλάστρες και τα φαναράκια και το εσωτερικό με τα διακοσμητικά παραθυρόφυλλα και τα ρετρό καδράκια στους τοίχους, που είναι βαμμένοι σε ανοιχτό πράσινο και κεραμιδί, πρέπει να μπεις. Δεν θα είναι άσχημο να έχεις κάνεις κράτηση. τα τραπέζια ακόμη και μεσοβδόμαδα είναι γεμάτα και τα παιδιά του σέρβις κάνουν μπόλικα πηγαινέλα στην υπερπαραγωγική κουζίνα, που δεν δείχνει να πτοείται από το μέγεθος του καταλόγου.

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 2

Κάπως έτσι, με τα έντεχνα να μπλέκουν με τη βαβούρα του κόσμου, στο τραπέζι πέφτουν μεζεδάκια με ποικίλα υλικά από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που και πιάνουν το κοινό αίσθημα (aka οικειότητα), και παίζουν πού και πού με μερικές πιο σύγχρονες ιδέες, όπως ο πολύ γευστικός βουβαλίσιος καβουρμάς από τις Σέρρες, που έρχεται με τραγανή, χοντρούτσικη, σχεδόν μπισκοτένια κρούστα, κρέμα μουστάρδας και πίκλες σιναπόσπορου ή η γραβιέρα Αμφιλοχίας σε κανταΐφι με χαρουπόμελο, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού, που έχει έξτρα λεμονάκια πάνω της για να ισορροπήσεις σύμφωνα με τα γούστα σου τη γλυκύτητα. Τα καλοκαρυκευμένα μπιφτεκάκια, γεμιστά με κασέρι Σοχού, κρατάνε την αίσθηση του κιμά κι έχουν ταιριαστή συνοδεία: πυκνή σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και γλυκό μπούκοβο. Στη δημοφιλή απ’ ό,τι είδα φωλιά πατάτας με τα τηγανητά αβγά και τη γραβιέρα Ηπείρου, η πατάτα είναι στην ουσία μια τραγανή κρούστα, που τελικά σου αφήνει υπερβολική αίσθηση τηγανιού στο στόμα, και ακριβώς λόγω αυτής της υφής δεν μπορεί να ποτίσει από το αβγό. Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 3

Το κρέας και τα τυριά κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά αυτές τις ημέρες θα βρεις και σαρακοστιανά, όπως το σκορδάτο χούμους με το αβοκάντο και μια παρτίδα καλαμαράκια που τηγανίζονται σε κρούστα από σιμιγδάλι (εδώ το τηγάνι αποδεικνύεται πιο τρυφερό) και συνοδεύονται από γλυκό τσίλι και λάιμ. Το αφράτο μηλόφι, σαν μπανόφι με μήλο, είναι λίγο γλυκό για τα γούστα μου, είναι όμως καλοφτιαγμένο, μέρος και αυτό μιας ωραίας προσπάθειας, πάντα σε user-friendly τέμπο, που φαίνεται και στις επιλογές σε αποστάγματα, κρασιά και μπίρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Φυσαρμόνικα

Μεσογείων 180, Χολαργός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.