Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά

Tην Τετάρτη 21/3 χιλιάδες σεφ αποτίνουν φόρο τιμής σε μια κουζίνα που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, στρώνοντας ένα μεγάλο γαλλόφωνο τραπέζι που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους.

Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά

Την Τετάρτη 21/3 χιλιάδες σεφ αποτίνουν φόρο τιμής σε μια κουζίνα που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, στρώνοντας ένα μεγάλο γαλλόφωνο τραπέζι που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους.

Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά - εικόνα 1

Είναι η τέταρτη χρονιά που το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο Alain Ducasse διοργανώνουν στις 21/3, την πρώτη ημέρα της άνοιξης, το Goût de France - Good France, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της γαλλικής κουζίνας στην παγκόσμια γαστρονομία αλλά και τη σύνδεση της ευζωίας με το καλό φαγητό. Ο σπουδαίος Paul Bocuse, εμβληματική φιγούρα της nouvelle cuisine, που έφυγε πρόσφατα, στα 91 του χρόνια –πολλοί σεφ εντός κι εκτός Γαλλίας θα τον τιμήσουν στη φετινή διοργάνωση αντλώντας έμπνευση από τις συνταγές του–, είχε πει κάποτε ότι «παραδοσιακή ή μοντέρνα, υπάρχει μόνο μία κουζίνα και αυτή­ είναι η καλή κουζίνα». Σε αυτό το μεγάλο τραπέζι λοιπόν, που στήνεται ταυτόχρονα σε εκατόν πενήντα χώρες, η κουζίνα της πατρίδας του δηλώνει ανοιχτή σε αναγνώσεις. Πολλοί από τους τρεις χιλιάδες μάγειρες που συμμετέχουν στη δράση, η οποία εκτείνεται σε εκατόν πενήντα χώρες ενώνοντας πολλές διαφορετικές κατηγορίες και στιλ εστιατορίων, την περνούν από το δικό τους φίλτρο και την παντρεύουν με την παράδοση και τη γευστική φιλοσοφία τους.

Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά - εικόνα 2

Σαλάτες Nicoise και πατέ, αβγά ποσέ en Meurette, coq au vin, κρεμμυδόσουπες, μπουγιαμπέσες, cassoulet, πάπια με πορτοκάλι, και μοσχαράκι Bourguignon είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα συναντήσετε σε κλασικές και πιο ελεύθερες αποδόσεις, φυλλομετρώντας τα διαφορετικά μενού των εστιατορίων­, των μπιστρό και των μπαρ της πόλης που στήνουν την ημέρα­ του Goût de France - Good France ένα πολύχρωμο γευστικό μωσαϊκό με ιδέες για όλα τα budgets.

Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά - εικόνα 3

Δεκάδες χώροι δίνουν το «παρών» στο φετινό ραντεβού (προτείνοντας μενού που κινούνται από € 20 έως € 120) ανάμεσα στους οποίους το ιστορικό «L’Abreuvoir», τα «Σπύρος και Βασίλης», «Polly Maggoo» και «L’Audrion», η boulangerie «Paul» της Κηφισιάς αλλά και το «Premiere» του «Αthenaeum InterContinental», το «Μalabar in House» του ξενοδοχείου «The Margi», το «Cinque wine & deli bar» στου Ψυρρή, τα «By the Glass», «2 Μαζί», «My1cuisine», «Όμικρον», «Αθήρι», «Chefi the Restaurant», το «Πρυτανείον» στο Golden Hall, το «Tζίτζικας και Μέρμηγκας» του Συντάγματος, το «Α for Athens» και το «Meerkat». Την πλήρη λίστα των συμμετεχόντων Αθήνας κι επαρχίας καθώς και τα αντίστοιχα μενού, θα τα βρείτε εδώ.

ΤΟ GOÛT DE FRANCE ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές σε όλο τον κόσμο αυξάνονται συνεχώς.

2015
Τα εστιατόρια που συμμετείχαν σε αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία ήταν 1.000, ανάμεσά τους και 15 ελληνικά.

2016
Το σύνολο των συμμετοχών έφτασε στις 1.500, με τα ελληνικά εστιατόρια να ανεβαίνουν επίσης στα 21.

2017
Δύο χιλιάδες εστιατόρια στην ενέργεια, με την Ελλάδα να σκαρφαλώνει στα 65, τρίτη στον κόσμο σε συμμετοχές.

2018
Τρεις χιλιάδες τα εστιατόρια, εκ των οποίων 83 ελληνικά, που τοποθετούν τη χώρα μας στη δεύτερη θέση διεθνώς.

Περισσότερες πληροφορίες

Abreuvoir (L’)

Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Υάδες

Εντός Αττικού Άλσους
  • Εστιατόρια

Albion

Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Minnie The Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.