Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί

Επτά μέρες αφιερωμένες στο ευ πίνειν, με αφιερώματα, wine dinners και μια νέα δράση που πλουτίζει… την οινική συλλογή σου.

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί

Επτά μέρες αφιερωμένες στο ευ πίνειν, με αφιερώματα, wine dinners και μια νέα δράση που πλουτίζει… την οινική συλλογή σου.

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί - εικόνα 1
Η φετινή εβδομάδα κρασιού περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα wine dinners

Αλλεπάλληλα τα οινικά ραντεβού για τους οινόφιλους. Είναι η τέταρτη χρονιά που το τριήμερο του Οινοράματος ακολουθεί η Athens Wine Week και το ελληνικό κρασί (με μερικές εξαιρέσεις που… επιβεβαιώνουν τον κανόνα) κατακλύζει την πόλη. Από τη Δευτέρα 12 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια και wine bar σας περιμένουν αφιερώματα σε οινοποιεία και πολλά διαφορετικά παντρέματα φαγητού-κρασιού.

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί - εικόνα 2
Στη σάλα του «Βασίλαινα» δεσπόζει η walk-in cava

Επτά πιάτα του ταλαντούχου Γκίκα Ξενάκη συναντούν «αιρετικές» προτάσεις επτά οινοποιείων που επέλεξε ο Ανδρέας Ματθίδης AIWS στο «Aleria» (14/3) στο Μεταξουργείο, το «Ηeteroclito» της οδού Πετράκη ανοίγει φιάλες φημισμένων ερυθρών κρασιών από παλιές εσοδείες (12-13/3) και παρουσιάζει μια σειρά Sancerre και Pouilly Fume –επιλογή του Κωνσταντίνου Μαζαράκη MW– σε μια θεματική ενότητα που με τίτλο «To Sauvignon Blanc στο φυσικό του περιβάλλoν» θα σας ταξιδέψει στους αμπελώνες του Λίγηρα (15-18/3), ενώ το εστιατόριο «Βασίλαινας», στην περιοχή Χίλτον, διοργανώνει ένα ξεχωριστό δείπνο αφιερωμένο στα Σαββατιανά της Αττικής (15/3). Στο κομψό «My1Cuisine» στο Μοσχάτο, η γαλλικών αποχρώσεων κουζίνα του chef-patron Μιράν Γιαγτζιάν συναντά τα ελληνικά κρασιά σε ένα ειδικό μενού (14/3), ενώ ένα ανάλογο ταίριασμα, ιταλικής κουζίνας αυτή τη φορά, με τον ντόπιο αμπελώνα, σας περιμένει στο «Vinarte» στη Γλυφάδα (13-18/3).

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί - εικόνα 3
Δυο flights κι ένα δείπνο παντρέματος φαγητού και κρασιού σας επιφυλάσσει το «Scala Vinoteca»

Είναι κι άλλα. To «Scala Vinoteca» πέρα από το ότι κατά τη διάρκεια της Athens Wine Week θα προτείνει δύο διαφορετικά flights, έχει σχεδιάσει ένα ενδιαφέρον τετ α τετ πέντε θαλασσινών πιάτων του Δημήτρη Κοντόπουλου με λευκά κρασιά από τα ελληνικά νησιά, το «Aθήρι» στον Κεραμεικό έχει στο πρόγραμμα ένα «ταξίδι από την οξύτητα στη γλυκύτητα» (14/3), σετάροντας πέντε πιάτα του Αλέξανδρου Καρδάση με πέντε κρασιά Ελλήνων παραγωγών, το «Μenoo» της Κηφισιάς παντρεύει έξι πιάτα με κρασιά του κτήματος Παπαγιαννάκου (14/3) και το «Κiki de Grece» σας επιφυλάσσει ένα φουλ του Σαββατιανού με σαρακοστιανά (14/3).

Τέλος, χάρη στην κυρίως δράση της φετινής οινικής εβδομάδας, το «1+1 κρασί Δώρο», παραγγέλνοντας μία φιάλη ενός συγκεκριμένου κρασιού σε περισσότερα από είκοσι αθηναϊκά εστιατόρια, τα οποία μπορείτε να δείτε στο www.athenswineweek.gr, θα πάρετε μια ακόμη του ίδιου κρασιού μαζί σας φεύγοντας. Αν καταναλώσετε δύο, θα πάρετε δύο και πάει λέγοντας (πάντα αναλόγως διαθεσιμότητας), ούτως ώστε και οι μεγαλύτερες παρέες να μην μείνουν παραπονεμένες.

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.