Επτά μέρες αφιερωμένες στο ευ πίνειν, με αφιερώματα, wine dinners και μια νέα δράση που πλουτίζει… την οινική συλλογή σου.
Αλλεπάλληλα τα οινικά ραντεβού για τους οινόφιλους. Είναι η τέταρτη χρονιά που το τριήμερο του Οινοράματος ακολουθεί η Athens Wine Week και το ελληνικό κρασί (με μερικές εξαιρέσεις που… επιβεβαιώνουν τον κανόνα) κατακλύζει την πόλη. Από τη Δευτέρα 12 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια και wine bar σας περιμένουν αφιερώματα σε οινοποιεία και πολλά διαφορετικά παντρέματα φαγητού-κρασιού.
Επτά πιάτα του ταλαντούχου Γκίκα Ξενάκη συναντούν «αιρετικές» προτάσεις επτά οινοποιείων που επέλεξε ο Ανδρέας Ματθίδης AIWS στο «Aleria» (14/3) στο Μεταξουργείο, το «Ηeteroclito» της οδού Πετράκη ανοίγει φιάλες φημισμένων ερυθρών κρασιών από παλιές εσοδείες (12-13/3) και παρουσιάζει μια σειρά Sancerre και Pouilly Fume –επιλογή του Κωνσταντίνου Μαζαράκη MW– σε μια θεματική ενότητα που με τίτλο «To Sauvignon Blanc στο φυσικό του περιβάλλoν» θα σας ταξιδέψει στους αμπελώνες του Λίγηρα (15-18/3), ενώ το εστιατόριο «Βασίλαινας», στην περιοχή Χίλτον, διοργανώνει ένα ξεχωριστό δείπνο αφιερωμένο στα Σαββατιανά της Αττικής (15/3). Στο κομψό «My1Cuisine» στο Μοσχάτο, η γαλλικών αποχρώσεων κουζίνα του chef-patron Μιράν Γιαγτζιάν συναντά τα ελληνικά κρασιά σε ένα ειδικό μενού (14/3), ενώ ένα ανάλογο ταίριασμα, ιταλικής κουζίνας αυτή τη φορά, με τον ντόπιο αμπελώνα, σας περιμένει στο «Vinarte» στη Γλυφάδα (13-18/3).
Είναι κι άλλα. To «Scala Vinoteca» πέρα από το ότι κατά τη διάρκεια της Athens Wine Week θα προτείνει δύο διαφορετικά flights, έχει σχεδιάσει ένα ενδιαφέρον τετ α τετ πέντε θαλασσινών πιάτων του Δημήτρη Κοντόπουλου με λευκά κρασιά από τα ελληνικά νησιά, το «Aθήρι» στον Κεραμεικό έχει στο πρόγραμμα ένα «ταξίδι από την οξύτητα στη γλυκύτητα» (14/3), σετάροντας πέντε πιάτα του Αλέξανδρου Καρδάση με πέντε κρασιά Ελλήνων παραγωγών, το «Μenoo» της Κηφισιάς παντρεύει έξι πιάτα με κρασιά του κτήματος Παπαγιαννάκου (14/3) και το «Κiki de Grece» σας επιφυλάσσει ένα φουλ του Σαββατιανού με σαρακοστιανά (14/3).
Τέλος, χάρη στην κυρίως δράση της φετινής οινικής εβδομάδας, το «1+1 κρασί Δώρο», παραγγέλνοντας μία φιάλη ενός συγκεκριμένου κρασιού σε περισσότερα από είκοσι αθηναϊκά εστιατόρια, τα οποία μπορείτε να δείτε στο www.athenswineweek.gr, θα πάρετε μια ακόμη του ίδιου κρασιού μαζί σας φεύγοντας. Αν καταναλώσετε δύο, θα πάρετε δύο και πάει λέγοντας (πάντα αναλόγως διαθεσιμότητας), ούτως ώστε και οι μεγαλύτερες παρέες να μην μείνουν παραπονεμένες.