«Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Ένας σούπερ σταρ αρτοποιός επιμελείται τα ψωμιά και το brunch έχει νεορκέζικη αύρα.

 «Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Το παν σε ένα μπιστρό είναι η ζωηρή ατμόσφαιρα από τη διάθεση των επισκεπτών και το «Queen Bee» έχει καταφέρει να την αποκτήσει μέσα σε λίγες ημέρες λειτουργίας στην κολωνακιώτικη γωνιά όπου βρισκόταν το «Παπλού». Στον ανάλαφρο, ρουστίκ χώρο του με τα απαλά χρώματα και τη βιτρίνα με τα ψωμιά, τα κρουασάν και τα cinnamon rolls, μπροστά από μια ανοιχτή κουζίνα Marrone, το «Queen Bee» παντρεύει γαλλική τεχνογνωσία, νεοϋορκέζικο fusion γευστικό κοσμοπολιτισμό και ντόπια εποχικότητα (τα ως επί το πλείστον βιολογικά προϊόντα προέρχονται από παραπλήσιες λαϊκές αγορές και παραγωγούς σε ακτίνα το πολύ 100 χλμ.), για να σερβίρει πρωινό, brunch και μεσημεριανό με healthy χαρακτήρα.

Η βάση για όλα αυτά είναι η λογική ενός artisanal αρτοποιείου, που έχει αναλάβει ο Kamel Saci, ένας σούπερ σταρ Γάλλος αρτοποιός με συνεργασίες με τους Pierre Gagnaire και Joel Robuchon. Οι επτά τύποι ψωμιού από βιολογικά γαλλικά άλευρα χρησιμοποιούνται στα καλαθάκια του πρωινού, σε avocado toasts και σάντουιτς όπως εκείνα με in-house καπνισμένο σολομό ή roast beef. Ο Sal Lamboglia, σεφ στη νεοϋορκέζικη τρατορία «Bar Primi», επιμελείται το brunch και προτείνει από αβγά Benedict και φριτάτες μέχρι τα πιο αφράτα pancakes που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη (μόνο με μέλι και καβουρδισμένα καρύδια) αλλά και σαλάτα kale με ξινόμηλα και ξηρούς καρπούς.

Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.