«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark»

Το τέταρτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», καλεί στην Αθήνα τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό από το εστιατόριο «On the Verandah» στις Σπέτσες.

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark»

Το τέταρτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», καλεί στην Αθήνα τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό από το εστιατόριο «On the Verandah» στις Σπέτσες, το οποίο στεγάζεται στο εμβληματικό ξενοδοχείο του νησιού «Poseidonion Grand».

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1
Η εντυπωσιακή σάλα του «Ark»

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το Symposio at Ark, με καλεσμένους βραβευμένα εστιατόρια και σεφ από την ελληνική επαρχία. Φαίνεται πως η ιδέα να γνωρίσουν ακριβώς τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή γαστρονομικά σε όλη την Ελλάδα ιντριγκάρει ιδιαίτερα τους Αθηναίους. Την άλλη Πέμπτη, λοιπόν, στο εστιατόριο «Ark», η Αθήνα συναντιέται με τις Σπέτσες, καθώς ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα» σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός υπογράφει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού με κορωνίδα το μεγαλύτερο σουξέ του, τη Ζωή του Κόκορα.

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2
Σταμάτης Μαρμαρινός

Ο Σταμάτης Μαρμαρινός λατρεύει την ελληνική κουζίνα και την καθαρότητα της γεύσης της. Ήταν ατίθασο παιδί και τη μαγειρική τη σπούδασε για την «κόντρα». «Δεν είχα κανέναν έρωτα στην αρχή. Απλώς εκεί που όλοι έλεγαν “γίνε γιατρός, γίνε δικηγόρος”, εγώ πήγα για μάγειρας. Ούτε τον πρώτο χρόνο την αγάπησα τη μαγειρική. Πολλή κούραση, πολλή πίεση, πολλή ορθοστασία…» Το δεύτερο χρόνο όμως βρέθηκε­ στην πορεία του ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης, που εργαζόταν στο «Nafplia Palace». Εκεί την επιμέλεια του εστιατορίου είχε ο σεφ Γιάν­νης Μπαξεβάνης και... αυτό ήταν. «Με έκαναν να αγαπήσω με πάθος την ελληνική κουζίνα, τη δημιουργικότητα, το ψάξιμο των μοναδικών ελληνικών προϊόντων, τις φοβερές γεύσεις της γης μας». Τα επόμενα τρία χρόνια ακολούθησαν συνεργασίες με σημαντικά εστιατόρια των οποίων την επιμέλεια είχε ο Μπαξεβάνης, ενώ δούλεψε για 4 χρόνια και στο «Βαρούλκο» με τον Λευτέρη Λαζάρου.

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark» - εικόνα 3

Η αυτόνομη πορεία του ξεκίνησε στο «On the Verandah», όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του και κέρδισε Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Το μυστικό του; Η αποδόμηση παραδοσιακών πιάτων και η αριστοτεχνική επαναδόμηση που διατηρεί την ελληνικότητά τους, μπολιάζοντάς τη με φρεσκάδα, πολλαπλές υφές και αρώματα. Δύο πιάτα έχει για «γούρι» από την πρώτη μέρα της καριέρας του ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός: μια παραλλαγή του κλασικού χταποδιού με κοφτό μακαρονάκι, που το φτιάχνει με χυλοπίτες από την Ερμιόνη, μυζήθρα από την Τραχιά και σαλάμι Λευκάδας, και την κατακόκκινη σαλάτα με ντομάτα και φράουλα, μια τολμηρή παραλλαγή της χωριάτικης. Αυτό το τελευταίο θα ανοίξει το εξαιρετικό μενού που θα απολαύσουμε στο Symposio at Ark.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | ON THE VERANDAH 15 Μαρτίου

To καλωσόρισμα του σεφ
Ντομάτες & φράουλες: φέτα, ρόκα, αβοκάντο, πιπεριά Φλωρίνης

Ορεκτικό
Χτένια με τζατζίκι: αγγούρι, γιαούρτι, λεμόνι, μαύρο σκόρδο

Κυρίως
Η ζωή του κόκορα: καλαμπόκι, τρούφα, στάρι, αβγό

Επιδόρπιο
Σοκολατίνα: προπύρα Σπετσών, φιστίκι, αμύγδαλο, ελιά, λεμόνι

€ 40/άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.