«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark»

Το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαν­νάκη, η γαστροταβέρνα «Σελήνη Meze», και ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρουσιάζουν τη συναρπαστική γαστρονομία της Σαντορίνης στο τρίτo γαστρονομικό event του Symposio at Ark.

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark»

Το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαν­νάκη, η γαστροταβέρνα «Σελήνη Meze», και ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρουσιάζουν τη συναρπαστική γαστρονομία της Σαντορίνης στο τρίτo γαστρονομικό event του Symposio at Ark στις 8/3.

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark» - εικόνα 1
Η κομψή σάλα του «Ark», όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ

Για πάνω από 30 χρόνια ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης πρωτοστατεί στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας και τιμά τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. Το «Σελήνη Meze» αντιπροσωπεύει το όραμά του για το πώς θα έπρεπε να είναι η ελληνική ταβέρνα: να βγαίνει μέσα από το μενού η γεύση του τόπου, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα προϊόντα του, να εξελίσσεται η παράδοση με ανώτερες τεχνικές, να υπάρχουν απλά, αλλά όχι απλοϊκά και πρόχειρα φαγητά. Την ίδια ιδεολογία με τον Χατζηγιαννάκη μοιράζεται εδώ και χρόνια ο ικανότατος κι εμπειρότατος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης, ο οποίος φέτος έχει αναλάβει την κουζίνα του «Σελήνη Meze».

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark» - εικόνα 2
Βασίλης Ζαχαράκης

Γέννημα θρέμμα Σαντορινιός, με μια ολόκληρη σειρά από εξαιρετικά εστιατόρια στο ιστορικό του –το θρυλικό «Νυχτέρι», το «Περιβόλι», το «Assyrtiko» κ.λπ.–, πατάει στην ιδέα τού «μοιράζομαι και δοκιμάζω» και δημιουργεί πιάτα που, ξεκινώντας από την παράδοση, την εξελίσσουν με καλαισθησία κι έξυπνες τεχνικές. Άλλωστε, η μεγάλη συλλογή κυκλαδίτικων και γενικότερα ελληνικών προϊόντων, που προωθεί η γωνιά ντελικατέσεν μέσα στο εστιατόριο, και η εκπληκτική κάβα του, αποκλειστικά με σαντορινιά κρασιά, του προσφέρουν ένα γερό υπόβαθρο.

Χαρακτηριστικό δείγμα της τέχνης και της γαστρονομικής ταυτότητας του σεφ η πανσέτα με τριλογία φάβας (κρέμα, κανονική και σε αφρό με τόνκα), η οποία περιλαμβάνεται στο μενού που έχει φτιάξει ειδικά για το event στο «Ark». Μάλιστα, η κρούστα που θα καλύπτει την πανσέτα είναι ένα ολοκαίνουργιο, υπέροχο προϊόν που δημιούργησε ειδικά για τη SANTO, την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων: πελτές ντομάτας διπλής συμπύκνωσης με ελαιόλαδο και μέλι, αρωματισμένος με μαστίχα και πιπερόριζα! Θα κάνει πρεμιέρα στα τραπέζια του «Ark» και το κοινό που θα βρίσκεται στο event θα είναι και ο πρώτος δοκιμαστής ενός μοναδικού γκουρμέ προϊόντος!

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | ΣΕΛΗΝΗ MEZE 8 Μαρτίου

To καλωσόρισμα του σεφ
Ντοματοκεφτές: γαρίδα, λευκός ταραμάς

Ορεκτικό
Κυκλαδίτικη γούνα: φιλέτο κολιού μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, μους καπνιστής μελιτζανοσαλάτας

Κυρίως
Πανσέτα - φάβα: χοιρινή πανσέτα, σαντορινιός πελτές, μαστίχα, μέλι, τόνκα

Επιδόρπιο
Χαλβάς: ζελέ μέλι-θυμάρι, κρέμα πορτοκάλι, παγωτό κανέλα

€ 45/άτομο

Κρατήσεις online στο
www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.