Το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, η γαστροταβέρνα «Σελήνη Meze», και ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρουσιάζουν τη συναρπαστική γαστρονομία της Σαντορίνης στο τρίτo γαστρονομικό event του Symposio at Ark στις 8/3.
Για πάνω από 30 χρόνια ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης πρωτοστατεί στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας και τιμά τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. Το «Σελήνη Meze» αντιπροσωπεύει το όραμά του για το πώς θα έπρεπε να είναι η ελληνική ταβέρνα: να βγαίνει μέσα από το μενού η γεύση του τόπου, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα προϊόντα του, να εξελίσσεται η παράδοση με ανώτερες τεχνικές, να υπάρχουν απλά, αλλά όχι απλοϊκά και πρόχειρα φαγητά. Την ίδια ιδεολογία με τον Χατζηγιαννάκη μοιράζεται εδώ και χρόνια ο ικανότατος κι εμπειρότατος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης, ο οποίος φέτος έχει αναλάβει την κουζίνα του «Σελήνη Meze».
Γέννημα θρέμμα Σαντορινιός, με μια ολόκληρη σειρά από εξαιρετικά εστιατόρια στο ιστορικό του –το θρυλικό «Νυχτέρι», το «Περιβόλι», το «Assyrtiko» κ.λπ.–, πατάει στην ιδέα τού «μοιράζομαι και δοκιμάζω» και δημιουργεί πιάτα που, ξεκινώντας από την παράδοση, την εξελίσσουν με καλαισθησία κι έξυπνες τεχνικές. Άλλωστε, η μεγάλη συλλογή κυκλαδίτικων και γενικότερα ελληνικών προϊόντων, που προωθεί η γωνιά ντελικατέσεν μέσα στο εστιατόριο, και η εκπληκτική κάβα του, αποκλειστικά με σαντορινιά κρασιά, του προσφέρουν ένα γερό υπόβαθρο.
Χαρακτηριστικό δείγμα της τέχνης και της γαστρονομικής ταυτότητας του σεφ η πανσέτα με τριλογία φάβας (κρέμα, κανονική και σε αφρό με τόνκα), η οποία περιλαμβάνεται στο μενού που έχει φτιάξει ειδικά για το event στο «Ark». Μάλιστα, η κρούστα που θα καλύπτει την πανσέτα είναι ένα ολοκαίνουργιο, υπέροχο προϊόν που δημιούργησε ειδικά για τη SANTO, την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων: πελτές ντομάτας διπλής συμπύκνωσης με ελαιόλαδο και μέλι, αρωματισμένος με μαστίχα και πιπερόριζα! Θα κάνει πρεμιέρα στα τραπέζια του «Ark» και το κοινό που θα βρίσκεται στο event θα είναι και ο πρώτος δοκιμαστής ενός μοναδικού γκουρμέ προϊόντος!
Δείτε το μενού
SYMPOSIO AT ARK | ΣΕΛΗΝΗ MEZE 8 Μαρτίου
To καλωσόρισμα του σεφ
Ντοματοκεφτές: γαρίδα, λευκός ταραμάς
Ορεκτικό
Κυκλαδίτικη γούνα: φιλέτο κολιού μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, μους καπνιστής μελιτζανοσαλάτας
Κυρίως
Πανσέτα - φάβα: χοιρινή πανσέτα, σαντορινιός πελτές, μαστίχα, μέλι, τόνκα
Επιδόρπιο
Χαλβάς: ζελέ μέλι-θυμάρι, κρέμα πορτοκάλι, παγωτό κανέλα
€ 45/άτομο
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.