Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw».
Ένα λιλιπούτειο ταϊλανδέζικο στέκι έστησαν στo Koυκάκι ο Μπάμπης Ασκερίδης, ο οποίος έχει σπουδάσει μαγειρική στην Μπανγκόγκ κι έχει συνεργαστεί με αρκετά thai εστιατόρια της πόλης, κι ο Κώστας Λάλας. Μόλις 16 θέσεων, οκτώ στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα κι οκτώ στα ψηλά ξύλινα τραπέζια, το Τuk Τuk τους, βαμμένο σε παλ ροζ και γαλάζιο, με φλοράλ ταπετσαρίες και γεμάτο memorabilia από ταξίδια στην Ταϊλάνδη, το βασιλιά της χώρας, παλιές πολιτικές και κινηματογραφικές αφίσες, Βούδες και χρωματιστές ομπρελίτσες, παίζει με την ιδέα του φαγητού του δρόμου και των υπαίθριων αγορών.
Εκτός από τα μικρά πιάτα (dumplings, won ton, spring rolls κ.ά.), τα noodles και τα ποικίλα κάρι που σύμφωνα με την τοπική κουλτούρα είθισται να μοιράζονται, στο μενού θα βρεις και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «πιάτα του εργαζόμενου», καθένα από τα οποία είναι γεύμα από μόνο του: π.χ. κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά ή πάπια με σος στρειδιών και λαχανικά, αμφότερα στο γουόκ, σερβιρισμένα με jasmine rice. Πιο πλήρης γευστική αναμετάδοση μόλις το δοκιμάσουμε.