Παϊδάκια με jazz και Παρθενώνα, σουτζουκάκια μαύρου χοίρου με… τενόρους, μεξικάνικη κρεατοφαγία και άλλα εστιατορικής φύσεως σενάρια που δείχνουν ότι τελικά η τσίκνα σ’ αυτή την πόλη φυτρώνει ακόμη κι εκεί που δεν την περιμένεις.
#1 Εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης
Out of the box κοψίδια με jazz και Παρθενώνα: ο μπουφές της Τσικνοπέμπτης είναι παράδοση πια στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, κι έτσι στις 8/2, από τις 8 μ.μ. θα τηρήσετε το έθιμο με πανσέτα σιγοψημένη στο φούρνο με σπιτική σος BBQ, προβατίνα τσιγαριαστή, χωριάτικα λουκάνικα, παϊδάκια κοτόπουλου, θέα στον Ιερό Βράχο και ένα τρίο τζαζ να κινείται σε Βrazilian latin/jazz latin ρυθμούς. Το κόστος είναι € 38 ανά άτομο και κρατήσεις γίνονται τις ώρες λειτουργίας του μουσείου στο 2109000915.
#2 «Frankie»
Εντάξει, η ειδικότητά του είναι οι πίτσες και τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται μπροστά σου στην κουζίνα, αλλά το ιταλικό μπιστρό που προστέθηκε πρόσφατα στην οικογένεια του «Nice ‘n’ Easy» σκέφτηκε να τσικνίσει αλά ιταλο-γαλλικο-ελληνικά. Έτσι, ειδικά για την Πέμπτη 8/2, θα σερβίρει τρία πιάτα στο κλίμα της ημέρας: πορκέτα με σπαστές πατάτες και λεμονοθύμαρο, καρέ γαλλικής κοπής στον ξυλόφουρνο με κρούστα μυρωδικών και τσιγαριαστό σταμναγκάθι και μια πλούσια bistecca Fiorentina με λάδι τρούφας και baby πατάτες.
#3 «Chefi The Restaurant»
Είναι γνωστό ότι το φιλόξενο εστιατόριο του Χαλανδρίου αγαπάει τα θεματικά μενού οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που σήμερα κεντράρει στο κρέας με το δικό του μοντέρνο στιλ (€ 30 ανά άτομο). Αρχή με σούπα αβγολέμονο, crispy προσούτο και κρουτόν παρμεζάνας, συνέχεια με σπετζοφάι με τραχανά και φέτα και κριθαρότο μανιταριών, με πανσέτα, θυμάρι και πάπρικα, κρεσέντο με mixed grill (παϊδάκι κοτόπουλο, μπιφτέκι, ψαρονέφρι, κεμπάπ, τηγανητές πατάτες) και φινίρισμα με κρέμα μαστίχας-γιαουρτιού, με μπισκότο αμυγδάλου, γλυκό βύσσινο και παγωτό βανίλια.
#4 «Piedra»
Αυτή η Τσικνοπέμπτη έχει τενόρους. Στο ατμοσφαιρικό μουσικό εστιατόριο που θυμίζει μεσαιωνικό κελάρι η Carmen συναντά την Tosca και το Ballo in Maschera και το κρέας έχει την τιμητική του. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε σουτζουκάκια αγριόχοιρου σχάρας πάνω σε λαδοπιτάκια με κρέμα γιαουρτιού, αργεντίνικο Rib-eye σχάρας με αρωματικό βούτυρο σιναπιού, πατατούλες σοτέ με σχινόπρασο και καπνιστή πάπρικα, αλλά και χοιρινή σπαλομπριζόλα σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια ή νουαζέτες αρνιού με γλυκοκαυτερά μπαχαρικά και ριζότο παρμεζάνας.
#5 «Dos Hermanos»
Στο πολύχρωμο, νεανικό εστιατόριο της Κηφισιάς την Τσικνοπέμπτη τη γιορτάζουν με fajitas που σιγοψήνονται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος και ποικιλία από κρεατικά στη σχάρα. Η δική τους τσικνο-μεξικάνικη συνταγή βάζει στο κέντρο του τραπεζιού ένα special mixed grill platter, και το συμπληρώνει με άφθονη Margarita και μια ικανή δόση live latin & salsa.
#6 «City Bistro» και «Zonars»
Στη στοά Σπυρομήλιου, στο City Link, η οποία ήδη έχει φορέσει τα αποκριάτικά της, το «City Βistro» στις 8/2 θα σας περιμένει με ένα open barbecue με κεφάτη διάθεση, που ξεκινάει από τις 2 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Μερικά βήματα πιο πέρα, στο «Zonars», θα προτείνουν ένα μενού εμπνευσμένο από την παράδοση του τσικνίσματος, αλλά με κοσμοπολίτικες αναφορές. Παράδειγμα; Ένα παϊδάκι από ιβηρικό χοιρινό σε κρούστα από μυρωδικά….
#7 «Νice ‘n’ easy»
To γευστικά ανήσυχο all-day στέκι τσικνίζει τόσο στο Κολωνάκι όσο και στην Κηφισιά με βιολογικά κρέατα μικρών παραγωγών από ζώα ελευθέρας βοσκής. Ανάμεσα στις προτάσεις της ημέρας θα συναντήσετε πανσέτα με καπνιστή πάπρικα και λεμονοθύμαρο, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος με δεντρολίβανο, σταβλίσια 1kg για 2 άτομα, χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη με μαύρη μοναστηριακή μπύρα και κεδρόμηλα, μπιφτεκάκια γαλοπούλας και μαύρο κοτόπουλο με σιναπόσπορο και θυμαρίσιο μέλι, μισό ή ολόκληρο.
#8 «Επτά 7»
Και το κομψό ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα όρια Θησείου και Μοναστηρακίου μπαίνει στο ρυθμό της πατροπαράδοτα κρεατοφαγικής ημέρας με το δικό του τρόπο προτείνοντας ένα σύγχρονης λογικής ειδικό μενού (€ 55 ανά άτομο) που ξεκινά με κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, τυλιγμένο σε κανταΐφι με σος από ελληνικά τυριά, συνεχίζοντας με σαλάτα mesclun με ροκφόρ και καρύδια, καθώς και πουγκιά γεμιστά με μοσχαρίσιο κρέας και κάνοντας κρεσέντο με μια ταλιάτα από Black Angus με βραχάκια πατάτας και σάλτσα κατσικίσιου τυριού. Το φινάλε, μους σοκολάτας.