Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.
«Abbot»
Στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη η πέτρα, που απλώνεται και στο χώρο του μπαρ με τη μεγάλη μπάρα, και το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πρώτης τάξεως γήπεδο λοιπόν για να φας εξαιρετικό μπέργκερ, ζουμερό και πεντανόστιμο από chuck eye roll και brisket κομμάτια, καθισμένος στα στουλ-πολυθρόνες. Γλυκαθείτε με γοητευτικό dulce de leche.
«Opera Quarta»
Μητροπολιτικό, μοδάτο στιλ με στουλ-καρέκλες στη μεγάλη μπαρ που είναι βασικό στοιχείο του μαγαζιού και από πάνω η εικαστική παρέμβαση των Μαρίας Κοκκίνου-Ανδρέα Κούρκουλα από χάρτινους κυλίνδρους κομμένους σε διαφορετικά ύψη. Αστέρι το ριζότο μιλανέζε με οσομπούκο, παρμεζάνα 36 μηνών και σαφράν, ωραία η καρμπονάρα του με πανσέτα αγριόχοιρου.
«FeedΕλ»
Σκοτεινό κι οξειδωμένο, έχει μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο, με μακριά ξύλινη μπάρα και στουλ με πλάτη που οι περισσότεροι πίνουν αλλά τρως πολύ άνετα. Σ’ αυτό το προχώ μεζεδοπωλείο μπορείς να τσιμπολογήσεις χταπόδι sous vide αρτυμένο διακριτικά με πικάντικο λάχανο κίμτσι και ξινούτσικο κουσκουσάκι με dashi, σαφράν, μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.
«Θα σε κανω βασιλισσα»
Έντονα θεατρικό, αλλά με λιτό πνεύμα, και μια υπέροχη ξύλινη στέγη-σούπερ σταρ. Στην μπάρα του μπορείτε να πιείτε ψαγμένα κρασιά, τα οποία σας προτείνουμε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά, διαλεγμένα με άποψη από τον ιδιοκτήτη σομελιέ Δημήτρη Λίτινα.
«Sushimou»
Sushi bar σε συσκευασία τσέπης –όπως Τόκιο–, με ξύλινη μπάρα για 12 μόλις άτομα και τον Αντώνη Δρακουλαράκο να κεντάει σε face to face επικοινωνία μαζί τους. Κορυφαία σουπιά και καλαμάρι, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας σε nigiri με βαθιά γλύκα, πρωτότυπο μπαρμπούνι nigiri και το κόκαλό του τραγανοτηγανισμένο με συνοδεία τσίπουρο σφηνάκι.