5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

«Abbot»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 1

Στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη η πέτρα, που απλώνεται και στο χώρο του μπαρ με τη μεγάλη μπάρα, και το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πρώτης τάξεως γήπεδο λοιπόν για να φας εξαιρετικό μπέργκερ, ζουμερό και πεντανόστιμο από chuck eye roll και brisket κομμάτια, καθισμένος στα στουλ-πολυθρόνες. Γλυκαθείτε με γοητευτικό dulce de leche.

«Opera Quarta»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 2

Μητροπολιτικό, μοδάτο στιλ με στουλ-καρέκλες στη μεγάλη μπαρ που είναι βασικό στοιχείο του μαγαζιού και από πάνω η εικαστική παρέμβαση των Μαρίας Κοκκίνου-Ανδρέα Κούρκουλα από χάρτινους κυλίνδρους κομμένους σε διαφορετικά ύψη. Αστέρι το ριζότο μιλανέζε με οσομπούκο, παρμεζάνα 36 μηνών και σαφράν, ωραία η καρμπονάρα του με πανσέτα αγριόχοιρου.

«FeedΕλ»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 3

Σκοτεινό κι οξειδωμένο, έχει μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο, με μακριά ξύλινη μπάρα και στουλ με πλάτη που οι περισσότεροι πίνουν αλλά τρως πολύ άνετα. Σ’ αυτό το προχώ μεζεδοπωλείο μπορείς να τσιμπολογήσεις χταπόδι sous vide αρτυμένο διακριτικά με πικάντικο λάχανο κίμτσι και ξινούτσικο κουσκουσάκι με dashi, σαφράν, μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.

«Θα σε κανω βασιλισσα»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 4

Έντονα θεατρικό, αλλά με λιτό πνεύμα, και μια υπέροχη ξύλινη στέγη-σούπερ σταρ. Στην μπάρα του μπορείτε να πιείτε ψαγμένα κρασιά, τα οποία σας προτείνουμε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά, διαλεγμένα με άποψη από τον ιδιοκτήτη σομελιέ Δημήτρη Λίτινα.

«Sushimou»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 5

Sushi bar σε συσκευασία τσέπης –όπως Τόκιο–, με ξύλινη μπάρα για 12 μόλις άτομα και τον Αντώνη Δρακουλαράκο να κεντάει σε face to face επικοινωνία μαζί τους. Κορυφαία σουπιά και καλαμάρι, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας σε nigiri με βαθιά γλύκα, πρωτότυπο μπαρμπούνι nigiri και το κόκαλό του τραγανοτηγανισμένο με συνοδεία τσίπουρο σφηνάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.