Rice bowls με έθνικ χρώμα

Ένα μεξικάνικο, ένα κολομβιανό, ένα κινέζικο και ένα χαβανέζικο, όλα σε τέμπο φαγητού του δρόμου. Δες πού θα βρεις τι.  

Rice bowls με έθνικ χρώμα

Το ρύζι είναι χορταστικό, μπολιάζεται εύκολα με κάθε λογής υλικά και χωράει πολλές διασκευές. Ιδού 4 περιπτώσεις όπου έρχεται είτε σε μπολ είτε σε κουτάκι, με διαφορετικές αποχρώσεις και... σύστημα.

Η μεξικάνικη εκδοχή

Rice bowls με έθνικ χρώμα - εικόνα 1

Στο «Αncho Μexican Grill», είτε στο Χαλάνδρι είτε στην Κηφισιά, μπορείς να φτιάξεις ένα burrito bowl ακριβώς όπως το θέλεις, έχοντας ως βάση ρύζι με φασόλια, κρέας –ή λαχανικά–, salsa, τυρί και sour cream. Στο δεύτερο στάδιο θα προσθέσεις barbacoa (μοσχάρι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα), chili con carne, κοτόπουλο σχάρας, πικάντικό τόφου ή ψητά λαχανικά και στο τρίτο μια σάλτσα που μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο πικάντικη – αν αντέχεις την bhut jolokia, που φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα των καυτερών πιπεριών του κόσμου, σου βγάζουμε το καπέλο.

Η χαβανέζικη εκδοχή

Rice bowls με έθνικ χρώμα - εικόνα 2
photo: Alex Grymanis

Στο «Poké», ένα μαγαζάκι σε συσκευασία τσέπης, που βρίσκεται στην επίσης λιλιπούτεια οδό Πετράκη, φτιάχνουν μια χαβανέζικη εκδοχή του sushi (poké κυριολεκτικά σημαίνει «κόβω σε κομμάτια»), όπου το ρύζι στρώνεται σε ένα μπολ και το ωμό ψάρι κομμένο σε κυβάκια τοποθετείται από πάνω του μαζί με τη σάλτσα και τα ποικίλα άλλα –ανάλογα με τη συνταγή– γευστικά αξεσουάρ. Παράδειγμα ένας συνδυασμός ψαριού ημέρας (αλλάζει με βάση το τι βρίσκουν κάθε φορά στην αγορά) με καρότα και γλυκό τσίλι, μανιτάρια shiitake και soy-sesame sauce ή ένας άλλος, επίσης πολύχρωμος, με γαρίδες, μάνγκο, τσίλι, κάσιους, κόλιαντρο και σάλτσα καρύδας-κάρι.

Η βενεζουελο-κολομβιανή εκδοχή

Rice bowls με έθνικ χρώμα - εικόνα 3

Οι καλαμποκένιες πιτούλες arepas κάνουν θραύση στο μικρούλι «Los Loros», αλλά όλες οι γεμίσεις που προτείνει ο Μarko Rossi, περνώντας το streetfood της Βενεζουέλας και της Κολομβίας από το δικό του φίλτρο, συνδυάζονται και με ρύζι. Έτσι μπορείς να δοκιμάσεις το chicharron (σιγοψημένη πανσέτα), το κοτόπουλο με σε πάστα achiote με ανανά, αγγούρι και κόλιαντρο και το γλυκίζον pabellon, ένα παραδοσιακό φαγητό της Κολομβίας (μοσχάρι μαγειρεμένο με ακατέργαστη ζάχαρη με μαύρα φασόλια, κόλιαντρο και μπανάνα, που εδώ αντί για queso palmita έχει μυζήθρα) και σε μπολάκι. Είτε κάθεσαι σε έναν από τους δύο πάγκους στο πεζοδρόμιο είτε το παίρνεις μαζί σου.

Η κινέζικη εκδοχή

Rice bowls με έθνικ χρώμα - εικόνα 4

Και στο «Street Wok», που έχει έδρα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αθήνας, το τηγανητό ρύζι σου... το χτίζεις. Αρχικά διαλέγεις μεταξύ ολικής άλεσης ή λευκού ρυζιού­, αμφότερα με φρέσκα λαχανικά και αβγό, προσθέτεις τα υλικά της επιλογής σου (μοσχάρι, κοτόπουλο, γαρίδες, μπρόκολο, πιπεριές, φύτρες μπαμπού κ.ά.) και στη συνέχεια τη σάλτσα –τεριγιάκι, γλυκό τσίλι, σετσουάν, κάρι και γάλα καρύδας–, κι έχεις ένα street styled σε χάρτινο κουτάκι, κομμένο και ραμμένο στα γούστα και στο budget σου.

Περισσότερες πληροφορίες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Street Wok

Χαρ. Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Street Wok

Πανόρμου 115Ζ, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Street Wok

Αιόλου 21, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Ancho Mexican Grill

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.