Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Όταν ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ συνάντησαν μια μαγείρισσα που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης.

Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Καθώς ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ, το ντουέτο πίσω από τη «Bόλτα» των Κάτω Πετραλώνων, δεν σταματάνε να ψάχνουν ιδέες, υλικά και συνταγές που αντανακλούν την οικειότητα, τη φιλόξενη αίσθηση που ήθελαν από την αρχή να βγάζει το μαγαζί τους, αποφάσισαν, κρατώντας μερικά από τα πιάτα τους, να εστιάσουν στις τοπικές ελληνικές γεύσεις. Με τη βοήθεια­ της Μάρως Διακάτου, που έχει έδρα τη Σύρο (βλ. «Αμπέλα» στην παραλία της Αμπελάς και «Ευ Ζην» στην Ερμούπολη), μιας μαγείρισσας που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης, φροντίζοντας οι συνταγές της να ακούν τα κελεύσματα των καιρών, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με κριθαρότο με φραγκοκεφτέδες (μικρά χοιρινά κεφτεδάκια αρωματισμένα με μαραθιά) σε σάλτσα ντομάτας, τυρένια κεφτεδάκια από κρητικό ξινόχοντρο και μπουρεκάκια συριανά με μοσχαρίσιο κιμά, μήλο και κουκουνάρι. Στα εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας θα πετύχεις και «δαχτυλάκια» σμυρναίικα, κεμπαπάκια δηλαδή, από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, αρτυμένα με ανατολίτικα μπαχαρικά και μοσχάρι λαγωτό με φρέσκια ντομάτα, καρύδι και κόκκινο κρασί.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.