Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte

Τρία εστιατόρια που δεν φοράνε τα καλά τους (πιάτα) μόνο στα ρεβεγιόν αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών κι έτσι μπορείς να διαλέξεις είτε από τον κατάλογο, είτε από τα έξτρα πιάτα ημέρας ό,τι σου... γυαλίσει.

Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα εστιατόρια ετοιμάζουν ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν, είναι όμως και κάποια που φοράνε τα καλά τους (πιάτα) και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών κι έτσι μπορείς να διαλέξεις ό,τι σου... γυαλίσει.

Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte - εικόνα 1

Να, στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό­ Φάληρο σε καθημερινή βάση, μέχρι το βράδυ του Αϊ-Γιαννιού, θα φτιάχνουν φασιανό στη γάστρα με ροζέ σαμπάνια Αμυνταίου, σερβιρισμένο με πιλάφι με ρόδι και ξηρούς καρπούς, ραβιόλες γεμιστές με ανθότυρο σε ραγού μανιταριών και μαύρη τρούφα Χαλκιδικής και φραγκόκοτα Γρεβενών με παραδοσιακή γέμιση και πατατούλες φούρνου κι ένα σωρό άλλες δελεαστικές νοστιμιές με τοπικά ελληνικά αρώματα. Αναλόγως, στη «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» στο Κουκάκι μέχρι τις 6/1 σας περιμένουν, εκτός του κλασικού μενού, κόκορας γεμιστός με κιμά, σπανάκι και μπεσαμέλ γιαουρτιού, μπουμπάρι και τζιγεροσαρμάδες, λαχανοντολμάδες με ξινολάχανο και πλευρά μοσχαρίσια με κυδώνια στη γάστρα. Και αν βρεθείτε­ στο «Balcony», στο Κουκάκι­ αυτό­ , θα σας προτείνουν τα δικά τους γιορτινά­ extras –μέχρι τις 3/1–, όπως η βελουτέ κολοκύθας με καπνιστό­ γιαούρτι και αλμυρό κραμπλ αμυγδάλου, τα πιτάκια με γλυκο­πατάτα, καραμελωμένο κρεμμυ­δάκι, κόλιανδρο, σταφίδα και κουκουνάρι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και κανελόνι πράσου γεμιστό με κάστανα και κράνμπερι.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.