Γευστική ματιά στην Αθήνα από ψηλά και πρώτη θέση θεωρείο την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό.
«Ορίζοντες Λυκαβηττού»
Από το πιο ψηλό σημείο του κέντρου της Αθήνας η θέα είναι μαγική και η φιλική πολυτέλεια του εστιατορίου το κάνει ιδανικό μέρος για να γιορτάσεις. Η μεσογειακή του κουζίνα εκφράζεται σε ένα πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 98), που περιλαμβάνει και κυνήγι, σε ένα γεύμα που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.
«St’Astra»
Το λέει και το όνομά του ότι εδώ ψηλά, στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park Hotel», κάνεις lounging με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό κι... έναστρο ταβάνι. Το μενού, το οποίο επιμελείται ο Κώστας Τσίγκας, περιλαμβάνει 10 πιάτα (€ 130) και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα της πόλης.
«Metropolis Roof Garden»
Από το διάφανο κύβο του ρεστοράν στο rooftop του «Electra Metropolis» η Ακρόπολη έρχεται πιο κοντά από ποτέ και η θέα αναπτύσσεται σε 360°. Στο πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 235) συμπεριλαμβάνονται ποτήρι σαμπάνιας και απεριόστη κατανάλωση του Electra house wine.
«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»
Εκεί ψηλά στον Υμηττό, ατενίζεις από την ολόλευκη σάλα όλη την Αθήνα –μέχρι και τον Σαρωνικό–, σε ένα έξοχο πανοραμίκ. Σπεσιαλιτέ εδώ είναι τα ψάρια, που στο μενού του ρεβεγιόν (5 πιάτα - € 45) θα δώσουν το «παρών» με καρπάτσιο σολομού gravlax και τόνο με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας. Στα συν η ζωντανή μουσική.
«Premiere»
Από τη νότια πλευρά της πόλης, στο rooftop του «Athenaeum InterContinental», το κάδρο περιλαμβάνει Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Φιλοπάππου. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι επικεφαλής σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και οι γεύσεις του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (7 πιάτα - € 160) αναμένονται ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικες.
«La Suite Lounge»
Σε περίοπτη θέση, το εστιατόριο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» έχει από τη φροντισμένη σάλα του πανέμορφη θέα σε όλη την πόλη. Στο μενού των 9 πιάτων (€ 150) δημοφιλείς γεύσεις των ημερών παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο και σε μεγάλη ποικιλία. Μία από τις πιο σικάτες εμπειρίες από ψηλά!