Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»; - εικόνα 1

Δεν έχει πολύ καιρό που μετακόμισε στην Ελλάδα ο Noel Roche, οπότε δεν είχαμε πολλές δυνατότητες να γνωρίσουμε την κουζίνα του, αν εξαιρέσεις κάποια consulting και ιδιωτικά events. Η Πέμπτη 21/12 είναι μια καλή ευκαιρία, αφού ο Βρετανός σεφ, ο οποίος έχει περάσει από αρκετές διακεκριμένες/ενδιαφέρουσες κουζίνες της Γηραιάς Αλβιόνας, μας δίνει ραντεβού σε μια οινο-γαστρονομική βραδιά που διοργανώνει το «Zampanó», δημιουργώντας τα τέσσερα πιάτα που θα ζευγαρώσουν με τέσσερα κρασιά του Κτήματος Βασίλη Χατζηγεωργίου (Κάρυανη Καβάλας). Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι τα Sauvignon blanc 2016, Merlot 2015, Merlot 2007 και Cabernet 2015. Ο Noel βάζει δίπλα τους σολομό μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και παντζάρι με αγγουράκι τουρσί, κουρκουμά, ψημένο σουσάμι και μάραθο, σαλάτα λάχανο με μαύρα μούρα, μήλα και αμύγδαλα σε dressing μηλόξιδου, χοιρινό κονφί με πουρέ και σος από Merlot και πιπεράτο μοσχαρίσιο short rib με κολοκύθα, γλυκάνισο και καρότο. Το κόστος συμμετοχής είναι € 32 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

14/01/2025

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

TROFELIA: Φέρνοντας το Α και το Ω στο τραπέζι

Η τέχνη του να διαλέγεις ό,τι ποιοτικότερο βρισκόταν ανέκαθεν στο DNA της TROFELIA.