O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του

Δυνατό το χειμερινό μενού του «Balthazar»: το γοητευτικά αρχοντικό bar-restaurant της οδού Τσόχα δεν χρειάζεται να μπει σε ρυθμό γιορτών – είναι ήδη εκεί.

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του

Δυνατό το χειμερινό μενού του «Balthazar»: το γοητευτικά αρχοντικό bar-restaurant της οδού Τσόχα δεν χρειάζεται να μπει σε ρυθμό γιορτών – είναι ήδη εκεί..

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 1

Εντάξει, όσες φορές κι αν ανεβώ τα σκαλιά του εντυπωσιακού νεοκλασικού, μένω να το χαζεύω. Ακόμη και τα αναρριχώμενα που έχουν σκαρφαλώσει μέχρι τα παραθυρόφυλλα θαρρείς κρυφοκοιτάζουν αυτήν τη γνώριμη σάλα –όλη η Αθήνα έχει περάσει από εκεί–, που απλώνει γέφυρες μεταξύ παλιού και καινούργιου, με περίτεχνα σκαλίσματα σαν old fashioned τατουάζ στα ταβάνια και μοντέρνα ντιζαϊνάτα πολύφωτα, πετρόλ βελούδινες κουρτίνες και μαξιλάρες κι ένα μεγάλο φωτεινό μπαρ. Ήταν κρίμα που παρέμεινε παροπλισμένη για κάποιο διάστημα, με τον κήπο να κερδίζει στα σημεία, το γεγονός ότι επέστρεψε όμως αποδεικνύει ότι το «Balthazar» είναι ένα κλασικό bar-restaurant που παραμένει παντός καιρού στην ατζέντα των Αθηναίων.

Με τον Χριστόφορο Πέσκια να κρατάει πάντα τα ηνία της κουζίνας, η fusion διάθεση είναι πάντοτε εκεί. Ο σεφ όμως αυτήν τη φορά βάζει στο μιξάζ λιγότερη Ιαπωνία απ’ ό,τι μας έχει συνηθίσει, ανεβάζοντας το volume της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής. Παράδειγμα ο ευρηματικός συνδυασμός σιφνέικης καππαροσαλάτας με μια κρέμα από γυλωμένη μανούρα, που «χωράει» απρόσμενα και λίγο τσιμιτσούρι, πάνω στην οποία στρογγυλοκάθεται ένα τροφαντό φαλάφελ. Αλλά και τα τορτελίνι-σπανακόπιτα με κρέμα φέτας και κρατσανιστά φύλλα κρούστας, που εντείνουν τη σύνδεση με την πίτα, είναι ωραία ιδέα οικειότητας with a twist.

Στα επιδόρπια, τώρα, η τάρτα κανέλας με παγωτό κανέλας κι ένα μηλαράκι φτιαγμένο από μους πράσινου μήλου και η αρωματική namelaka ­γιαούρτι με γλυκό κουταλιού κυδώνι, μαστίχα και μανταρίνι μού άρεσαν εξίσου, υπάρχει όμως και το «όλο σοκολάτα», το οποίο μάλλον θα δυσκολευτείς να μοιραστείς αν είσαι chocoholic. Εκτός αν σε πιάσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα...

Μην τα χάσετε

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 2

Καρπάτσιο λαβράκι
Μοιάζει με πολύχρωμο υφαντό έτσι που είναι κεντημένο με αχινό, passion fruit, πιπεριές jalapeno και λάδι βασιλικού. Την οξύτητα του τη δίνει το νερό ντομάτας. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί παροτρύνοντας τις... βούτες.

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 3

Σμυρναίικα σουτζουκάκια
Καλοκαρυκευμένα σουτζουκάκια-ταρτάρ πάνω σε μια δροσερή, σπιρτόζικη πράσινη σάλτσα, με βάση το αβοκάντο, πιπεριά κέρατο και μίριν, με φύλλα καπουτσίνου δίπλα τους. Όσο για το ρύζι, μεταμορφώνεται σε αέρινα κράκερ.

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 4

Αρνί με «καμένο» σέσκουλο
Μελωμένο, βαθιά νόστιμο, έρχεται πάνω σε ένα πιλάφι από μεσανατολίτικο freekeh (πράσινο άγουρο στάρι), που νοστιμίζει με το ζωμό του αρνιού και ταιριάζει πολύ με το πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.