7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

«Gaku»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 1

Ανοιχτόκαρδη σάλα, δροσερός μινιμαλισμός και από τις σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν inside out πασπαλισμένο με πράσινο κρεμμυδάκι, μια μαγιονέζα με τσάι macha, tobiko με ουασάμπι, ψημένα αμύγδαλα και στο κέντρο λαβράκι μαριναρισμένο σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Izakaya»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 2

Πολύχρωμο και ποπ, καθιερώνει καινοφανή χαρούμενο ιαπωνισμό, με τον Χρόνη Δαμαλά επικεφαλής. Εξαιρετικό το salmon tartar roll με μια φανταστική από το τηγάνισμά της κρούστα panko μαζί με πίκλα καρότου, shiso και μυρωδάτο λάδι μαύρης τρούφας. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Matsuhisa Athens»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 3

Εδώ τρως το καλύτερο σούσι της Αθήνας. Από τα τελευταία αστέρια που δοκιμάσαμε, μεταξύ άλλων, αλαβάστρινο καλαμάρι με αλάτι άνθους κερασιάς, τόνος με wasabi salsa και ωραιότατο φρέσκο χέλι ψημένο και μαγειρεμένο στη σάλτσα του. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushimou»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 4

Εξαιρετικό sushi bar μόνο για 12 άτομα, που ειδικεύεται στα nigiri. One-man-show από τον Αντώνη Δρακουλαράκο, κορυφαίο καλαμάρι και φινετσάτη σουπιά, φανταστική κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας, μπαρμπούνι που έρχεται με το κεφάλι και το κόκαλο τραγανοτηγανισμένα. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushi Bar»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 5

Ξεπέρασαν την 20ετία και τελευταία σπεσιαλιτέ τους είναι τα sushi burgers από δύο δισκάκια ρυζιού και ανάμεσά τους τόνος ή σολομός σε sashimi, teriyaki, tartar ή περασμένος από τη φωτιά, με φύκια nori και wakame, τζίντζερ, tobiko, ανανά, αβοκάντο και σάλτσες.

«Ιki Sushi Lounge»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 6

Χαλαρό και ποιοτικό, με σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν: Emperor (γαρίδα τεμπούρα, cream cheese και φιλέτο σολομού), Rainbow (καβούρι, σολομός και αβοκάντο), Guacamole rolls με καβούρι και Crunchy maki (deep fried rolls με γαρίδα τεμπούρα, σολομό ή τόνο).

Square Sushi

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 7

Ένα από τα δημοφιλή sushi-κά στέκια των βορείων προαστείων με μοντέρνο στυλ που προτείνει μια τεράστια ποικιλλία από 120 περίπου διαφορετικά εδέσματα. New style και casual maki, vegetarian και tempura rolls,ρολλά fusion, nigiri και sashimi, σούσι σαλάτες και τεμπούρες σε γλυκές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Square Sushi

Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Gaku

Λεωφ. Κηφισίας & Λυκούργου 4, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.