Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Το μικρό, ζεστό εστιατόριο του Αndrea Rizzo μαγειρεύει κλασικά ιταλικά κάτω από την Ακρόπολη.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Την «Bel paese» του (στην κυριολεξία σημαίνει «όμορφη πατρίδα» και είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν με ελαφρώς ποιητική διάθεση οι Ιταλοί για να αναφερθούν στη χώρα τους) ο Andrea Rizzo, ο οποίος έχει αφήσει τη Ρώμη και ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, την έστησε κάτω από την Ακρόπολη. Το εστιατόριο θα το βρεις σε έναν κάθετο της Μακρυγιάννη, δυο βήματα από το μετρό και το Μουσείο Ακρόπολης, είναι μικρό και cosy –καθημερινού τύπου– και παίζει σε παραδοσιακό ταμπλό. Τον ίδιο θα τον δεις πολύ συχνά στην ανοιχτή κουζίνα, η οποία δίνει έμφαση στην πίτσα και στα χειροποίητα ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας όσο μπορεί βιολογικά υλικά.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 1

Τους νόμους του al dente τους τηρούν με ευλάβεια, αν κρίνω από την καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και αβγό (αν και το δέσιμο με τον κρόκο δεν με ενθουσίασε) και την πολύ ­νόστιμη, επίσης ρομάνικη caccio e pepe, με την ένταση του πιπεριού και του πεκορίνο, που την προτείνουν με μεγάλα ριγκατόνι. Θα ήταν ωραία και με σπαγκέτι­, picci ή κάποιο είδος ζυμαρικών­ που αγκαλιάζει πιο εύκολα το τυρί, αλλά ούτως ή άλλως μπορείτε να επιλέξετε την pasta που θέλετε – είναι αρκετά ευέλικτοι. Από τα ορεκτικά, τώρα, τα αχνιστά μύδια με κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα είναι ζουμερά και γλυκοφάγωτα, δοκιμάστε όμως και τα suppli di riso, που στην Αθήνα δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά. Τρία τραγανά τηγανητά κροκετάκια ρυζιού που συγκατοικούν στο ίδιο πιάτο, καθένα με διαφορετική γέμιση: το ένα κρύβει λίγη μπολονέζ, με παρμεζάνα και μοτσαρέλα, το άλλο πεκορίνο, μοτσαρέλα και πιπέρι, και το τρίτο, που τελικά κλέβει την παράσταση, μοτσαρέλα και αντζούγια. Για το τέλος, τι άλλο, τιραμισού.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.