Value for money Ψαρομεζέδες

Όταν το μαγαζί άνοιξε πριν δύο χρόνια στον κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, την οδό Μακρυγιάννη, έκανε γκελ με τη μία, αναρτώντας απ’ έξω ένα κατάλογο ύψους 1 μ. με τις λίαν συμφερτικές του τιμές.

Value for money Ψαρομεζέδες

Όταν το μαγαζί άνοιξε πριν δύο χρόνια στον κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, την οδό Μακρυγιάννη, έκανε γκελ με τη μία, αναρτώντας απ’ έξω ένα κατάλογο ύψους 1 μ. με τις λίαν συμφερτικές του τιμές.

Value for money Ψαρομεζέδες - εικόνα 1

Το ρεπερτόριο του μαγαζιού δεν σνομπάριζε τα κατεψυγμένα ψαράκια (και καλαμαράκια, γαρίδες και τα συναφή) που τα έβαζε δίπλα δίπλα στα ολόφρεσκα μικρόψαρα -μαρίδα, γαύρο, κουτσουμούρα, σαρδέλα, προσφυγάκια, αθερίνα ό, τι έβρισκε στην αγορά, αλλά και μύδια και γαριδάκι. Το καλό στεγνό τηγάνι, η ωραία σχάρα, τα χειροποίητα ορεκτικά –μαρινάτος γαύρος, κολοκυθοκεφτέδες αρωματικοί με τραγανή κρούστα, φάβα που την αισθάνεσαι στο δόντι, μια σκορδαλιά για τολμηρούς ουρανίσκους και ένα τζατζίκι της ίδιας λογικής έφεραν τάχιστα τους γείτονες στη σάλα με το απλοϊκό ντεκόρ και γρήγορα δεν έβρισκες που να καθίσεις ακόμα και τις καθημερινές. Το μαγαζί ανταποκρίθηκε στην ζήτησε και μεταφέρθηκε το καλοκαίρι σε μεγαλύτερο χώρο ένα τετράγωνο παραπάνω, εκσυγχρόνισε τη σάλα του, και καθίζει πια στα τραπέζια του και πελάτες από πιο μακριά που έρχονται γιατί ξέρουν πως εδώ θα βρούνε έντιμη, καλοφτιαγμένη ψαροφαγία.

Value for money Ψαρομεζέδες - εικόνα 2

Ο νεαρός Κώστας Ντούζος είναι ευγενέστατος και σου λέει αμέσως πως τούτο είναι φρέσκο και τούτο είναι κατεψυγμένο για να διαλέξεις, ο πατέρας Ντούζος στην κουζίνα είναι αφοσιωμένος, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, το σέρβις πολύ πρόθυμο και ευγενικό. Ένα απλό, και απολύτως value for money συνοικιακό μαγαζί, όπου θα σε προσέξουν είτε έλθεις για ένα αργόσυρτο μεσημεριάτικο ουζάκι είτε για ένα βραδινό πλήρες γεύμα και απ΄ όπου θα φύγεις ευχαριστημένος ξέροντας πως ό, τι πλήρωσες το πήρες και με το παραπάνω. Α, και η ψαρόσουπα είναι βάλσαμο.

Στρ. Μακρυγιάννη 52 & Λ. Κατσώνη, Μοσχάτο, 215 551 3316.

Περισσότερες πληροφορίες

Psaromezedes

Μακρυγιάννη 52 & Λ. Κατσώνη, Μοσχάτο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.