Όταν το μαγαζί άνοιξε πριν δύο χρόνια στον κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, την οδό Μακρυγιάννη, έκανε γκελ με τη μία, αναρτώντας απ’ έξω ένα κατάλογο ύψους 1 μ. με τις λίαν συμφερτικές του τιμές.
Το ρεπερτόριο του μαγαζιού δεν σνομπάριζε τα κατεψυγμένα ψαράκια (και καλαμαράκια, γαρίδες και τα συναφή) που τα έβαζε δίπλα δίπλα στα ολόφρεσκα μικρόψαρα -μαρίδα, γαύρο, κουτσουμούρα, σαρδέλα, προσφυγάκια, αθερίνα ό, τι έβρισκε στην αγορά, αλλά και μύδια και γαριδάκι. Το καλό στεγνό τηγάνι, η ωραία σχάρα, τα χειροποίητα ορεκτικά –μαρινάτος γαύρος, κολοκυθοκεφτέδες αρωματικοί με τραγανή κρούστα, φάβα που την αισθάνεσαι στο δόντι, μια σκορδαλιά για τολμηρούς ουρανίσκους και ένα τζατζίκι της ίδιας λογικής έφεραν τάχιστα τους γείτονες στη σάλα με το απλοϊκό ντεκόρ και γρήγορα δεν έβρισκες που να καθίσεις ακόμα και τις καθημερινές. Το μαγαζί ανταποκρίθηκε στην ζήτησε και μεταφέρθηκε το καλοκαίρι σε μεγαλύτερο χώρο ένα τετράγωνο παραπάνω, εκσυγχρόνισε τη σάλα του, και καθίζει πια στα τραπέζια του και πελάτες από πιο μακριά που έρχονται γιατί ξέρουν πως εδώ θα βρούνε έντιμη, καλοφτιαγμένη ψαροφαγία.
Ο νεαρός Κώστας Ντούζος είναι ευγενέστατος και σου λέει αμέσως πως τούτο είναι φρέσκο και τούτο είναι κατεψυγμένο για να διαλέξεις, ο πατέρας Ντούζος στην κουζίνα είναι αφοσιωμένος, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, το σέρβις πολύ πρόθυμο και ευγενικό. Ένα απλό, και απολύτως value for money συνοικιακό μαγαζί, όπου θα σε προσέξουν είτε έλθεις για ένα αργόσυρτο μεσημεριάτικο ουζάκι είτε για ένα βραδινό πλήρες γεύμα και απ΄ όπου θα φύγεις ευχαριστημένος ξέροντας πως ό, τι πλήρωσες το πήρες και με το παραπάνω. Α, και η ψαρόσουπα είναι βάλσαμο.
Στρ. Μακρυγιάννη 52 & Λ. Κατσώνη, Μοσχάτο, 215 551 3316.