Ο παππούς του Ζήση Παπαζήση, Ζήσης και αυτός, είχε τσιπουράδικο στα Παλαιά του Βόλου. Έπειτα από αρκετά χρόνια, εκείνος αποφάσισε να προσθέσει τα δικά του κεφάλαια στο οικογενειακό στόρι τσιπουροκατάνυξης εμφανίζοντας το νέο concept σε ένα μικρό χώρο απέναντι από τα υφασματάδικα της Αθηναΐδος, όχι πολύ μακριά από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στο λευκοντυμένο «Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι» μπορείς να διαλέξεις τσίπουρο ή ούζο και να βάλεις δίπλα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ανηθάτο γιαούρτι, μια φακοσαλάτα με τραγανές φακές, ψίχα από πορτοκάλι, τρία είδη πιπεριάς και πάστα από μαϊντανό ή φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι (λίγο άτονη σε γεύση η ίδια η φάβα πάντως), ψωμωμένα μύδια, αχνιστά σε κρασί με λίγο σκόρδο, παρέα με φρυγανισμένο ψωμί, μαστιχωτό ψητό χταπόδι και άλλα πολλά.
Μπορείς όμως και να πάρεις τη δόση σου to go. Τα χωνάκια που κρέμονται σαν γιρλάντα έξω από το μαγαζί κι εναλλάσσονται με τα γλομπάκια στο ταβάνι δεν είναι μόνο ντεκόρ. Το ψιλό ψαράκι και αρκετά θαλασσινά έρχονται και στο χέρι (το κάθε χωνάκι κοστίζει € 3,90). Το παρακάνουν λίγο με το κουρκούτι στα strips μπακαλιάρου, που είναι κροκέτες στην ουσία, τόσο όμως το τραγανό γαριδάκι με την ελαφρώς πικάντικη σάλτσα horseradish (εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις σος ταρτάρ ή λαδολέμονο) όσο και ο ελαφρο-αλευρωμένος τηγανητός γαύρος είναι ωραία σνακ, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στην ευέλικτη λογική του streetfood, το θαλασσινό χωνάκι συνδέεται κι εκείνο με το παρελθόν: στον βολιώτικο πρόγονο του «Ζήση» πολλές φορές γνωστοί τύλιγαν ψαράκια στη λαδόκολλα φεύγοντας για το σπίτι. (Αθηναΐδος 3, κέντρο, 2103211152)