Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Εκτός από το να καθίσεις για θαλασσινό μεζέ, σ' αυτό το καινούργιο μικρό τσιπουράδικο του κέντρου μπορείς να πάρεις στο χέρι γαύρο, αθερίνα, γαριδάκι…

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Ο παππούς του Ζήση Παπαζήση, Ζήσης και αυτός, είχε τσιπουράδικο στα Παλαιά του Βόλου. Έπειτα από αρκετά χρόνια, εκείνος αποφάσισε να προσθέσει τα δικά του κεφάλαια στο οικογενειακό στόρι τσιπουροκατάνυξης εμφανίζοντας το νέο concept σε ένα μικρό χώρο απέναντι από τα υφασματάδικα της Αθηναΐδος, όχι πολύ μακριά από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στο λευκοντυμένο «Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι» μπορείς να διαλέξεις τσίπουρο ή ούζο και να βάλεις δίπλα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ανηθάτο γιαούρτι, μια φακοσαλάτα με τραγανές φακές, ψίχα από πορτοκάλι, τρία είδη πιπεριάς και πάστα από μαϊντανό ή φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι (λίγο άτονη σε γεύση­ η ίδια η φάβα πάντως), ψωμωμένα μύδια, αχνιστά σε κρασί με λίγο σκόρδο, παρέα με φρυγανισμένο ψωμί, μαστιχωτό ψητό χταπόδι και άλλα πολλά.

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι - εικόνα 1

Μπορείς όμως και να πάρεις τη δόση σου to go. Τα χωνάκια που κρέμονται σαν γιρλάντα έξω από το μαγαζί κι εναλλάσσονται με τα γλομπάκια στο ταβάνι δεν είναι μόνο ντεκόρ. Το ψιλό ψαράκι και αρκετά θαλασσινά έρχονται και στο χέρι (το κάθε χωνάκι κοστίζει € 3,90). Το παρακάνουν λίγο με το κουρκούτι στα strips μπακαλιάρου, που είναι κροκέτες στην ουσία, τόσο όμως το τραγανό γαριδάκι με την ελαφρώς πικάντικη σάλτσα horseradish (εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις σος ταρτάρ ή λαδολέμονο) όσο και ο ελαφρο-αλευρωμένος τηγανητός γαύρος είναι ωραία σνακ, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στην ευέλικτη λογική­ του streetfood, το θαλασσινό χωνάκι συνδέεται κι εκείνο­ με το παρελθόν: στον βολιώτικο πρόγονο του «Ζήση» πολλές φορές γνωστοί τύλιγαν ψαράκια στη λαδόκολλα φεύγοντας για το σπίτι. (Αθηναΐδος 3, κέντρο, 2103211152)

Περισσότερες πληροφορίες

Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι

Αθηναΐδος 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.