Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Αυτό το αλλιώτικο μπεργκεράδικο/ σαντουιτσάδικο/χοντντογκάδικο έχει κι έναν «κρυφό» καταπράσινο κήπο.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Η cool βιομηχανική αισθητική του «Μomo», του αλλιώτικου μπεργκεράδικου/ σαντουιτσάδικου/χοντντογκάδικου της Καλλιθέας έπαιξε το ρόλο της για να γίνει σύντομα στέκι –θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα κάπου στη Νέα Υόρκη–, και οι τρεις διαφορετικοί χώροι όπου μπορείς να καθίσεις προσθέτουν πόντους, αφού σου δίνουν επιλογές ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή: πιο χειμωνιάτικη η με δερμάτινα καθίσματα σε σκούρο καφέ χρώμα, τουβλάκι στους τοίχους, μεγάλο μπαρ και θαυμάσιες τζαζ μουσικές, ακριβώς στο πλάι, ένα αίθριο που επικοινωνεί με τη σάλα με τζαμαρίες και, πίσω, ένας πολύ όμορφος κρυφός κήπος με πολύ πράσινο, πολύ χρώμα και σπιτική αίσθηση περασμένων δεκαετιών. Ξεκινήσαμε το made in USA σερί των πιάτων με το πολύ νόστιμο και πολύ χορταστικό burger «Μaple & Smoked cheese» και γαρνιτούρα από ψητή πατάτα και coleslow. Πολύ ιδιαίτερο είναι και το burger Bacon Jam με μια καταπληκτική μαρμελάδα με μπέικον.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα - εικόνα 1

Μας άρεσε πολύ το melt cheese sandwich MOMO με roast beef, spread μοτσαρέλας και πίκλες σε λευκό ψωμί: μια ολόκληρη «παντόφλα» από δύο φέτες ψωμί με κριτσανιστή κόρα και ανάμεσα, μια γερή, τρυφερή φέτα ψητού μοσχαριού (υπάρχουν και σάντουιτς με ψωμί από σίκαλη). Δυνατή η γεύση του ενισχυμένου «haute» dog «Bourbon Bbq» με δύο πικάντικα λουκάνικα, σάλτσα μουστάρδας, τραγανό μπέικον, λιωμένο τυρί και Bourbon Bbq sauce. Κομψό και απαλό το Shrimp bun με lemon mustard shrimps – μαριναρισμένες γαρίδες με σος λεμόνι, μουστάρδα και ντοματίνια μέσα σε αφράτο ψωμάκι (bun). Ανάμεσα στα ποτά, εντοπίσαμε και την μπύρα ΑΘΗΝΕΟ –lager, draft, χειροποίητη, απαστερίωτη, αφιλτράριστη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρωματισμένη με κόλιανδρο και μέλι. Σημειώνουμε τις μεγάλες μερίδες –ένα μπέργκερ ή ένα χοτντογκ ή ένα melt cheese sandwich κι ένα γλυκό είναι απολύτως χορταστική επιλογή και σε πολύ λογική τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Momo

Σαπφούς 95, Πλ. Κύπρου, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.