Η cool βιομηχανική αισθητική του «Μomo», του αλλιώτικου μπεργκεράδικου/ σαντουιτσάδικου/χοντντογκάδικου της Καλλιθέας έπαιξε το ρόλο της για να γίνει σύντομα στέκι –θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα κάπου στη Νέα Υόρκη–, και οι τρεις διαφορετικοί χώροι όπου μπορείς να καθίσεις προσθέτουν πόντους, αφού σου δίνουν επιλογές ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή: πιο χειμωνιάτικη η με δερμάτινα καθίσματα σε σκούρο καφέ χρώμα, τουβλάκι στους τοίχους, μεγάλο μπαρ και θαυμάσιες τζαζ μουσικές, ακριβώς στο πλάι, ένα αίθριο που επικοινωνεί με τη σάλα με τζαμαρίες και, πίσω, ένας πολύ όμορφος κρυφός κήπος με πολύ πράσινο, πολύ χρώμα και σπιτική αίσθηση περασμένων δεκαετιών. Ξεκινήσαμε το made in USA σερί των πιάτων με το πολύ νόστιμο και πολύ χορταστικό burger «Μaple & Smoked cheese» και γαρνιτούρα από ψητή πατάτα και coleslow. Πολύ ιδιαίτερο είναι και το burger Bacon Jam με μια καταπληκτική μαρμελάδα με μπέικον.
Μας άρεσε πολύ το melt cheese sandwich MOMO με roast beef, spread μοτσαρέλας και πίκλες σε λευκό ψωμί: μια ολόκληρη «παντόφλα» από δύο φέτες ψωμί με κριτσανιστή κόρα και ανάμεσα, μια γερή, τρυφερή φέτα ψητού μοσχαριού (υπάρχουν και σάντουιτς με ψωμί από σίκαλη). Δυνατή η γεύση του ενισχυμένου «haute» dog «Bourbon Bbq» με δύο πικάντικα λουκάνικα, σάλτσα μουστάρδας, τραγανό μπέικον, λιωμένο τυρί και Bourbon Bbq sauce. Κομψό και απαλό το Shrimp bun με lemon mustard shrimps – μαριναρισμένες γαρίδες με σος λεμόνι, μουστάρδα και ντοματίνια μέσα σε αφράτο ψωμάκι (bun). Ανάμεσα στα ποτά, εντοπίσαμε και την μπύρα ΑΘΗΝΕΟ –lager, draft, χειροποίητη, απαστερίωτη, αφιλτράριστη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρωματισμένη με κόλιανδρο και μέλι. Σημειώνουμε τις μεγάλες μερίδες –ένα μπέργκερ ή ένα χοτντογκ ή ένα melt cheese sandwich κι ένα γλυκό είναι απολύτως χορταστική επιλογή και σε πολύ λογική τιμή.