Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 1

Ο χώρος διατηρεί την ιδιαίτερη ρετρό διακόσμησή του με πέτρα, ξύλο και πλακάκια και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά. Στην κουζίνα ο σεφ Μάκης Κουτσονίκας (εργαζόταν για εννιά χρόνια στο εστιατόριο «Αγορά Select») προτείνει μια πληθωρική, νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες. Η βελούδινη φάβα από ρεβίθι με φιλετάκια από καπνιστό χέλι και κρεμμύδια είναι μια καλή αρχή, ενώ όποιος συμμερίζεται τη μεγάλη αγάπη του σεφ για το τυρί δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει: φέτα «μπουγιουρντί» ψημένη στο φούρνο, με πιπεριά, ντομάτα, μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα, χαλούμι στη σχάρα με ντομάτα και λάδι βασιλικού, κεφαλοτύρι σαγανάκι σβησμένο με ούζο, φέτα τυλιχτή σε φύλλο με μέλι, ξίδι και μαυροκούκι, πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και γραβιέρα…

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 2

Όσο για τα κυρίως, το ριζότο μαζί με στάρι, μανιτάρια και κρέμα ελληνικής τρούφας μάς κέρδισε με τον ιδιαίτερο συνδυασμό των υλικών και την ενδιαφέρουσα υφή του. Το κοκκινιστό μοσχαρίσιο χτένι με λιαστή ντομάτα και ταλιατέλες ήταν πραγματικό λουκούμι, θα ήθελε όμως πιο πυκνή και δεμένη τη σάλτσα του. Σπουδαία συνοδεία τα τραγανά λευκά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου στο τρυφερό ψαρονέφρι. Το πληθωρικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με καπνιστό τυρί Βερμίου και μαρμελάδα από μπέικον έχει προοπτικές, κυρίως αν λιγοστέψει το τυρί και η μαρμελάδα είναι λιγότερο γλυκιά. Σερβίρονται ακόμη πολλά πιάτα ημέρας –κυρίως της ώρας– αλλά και ζυμαρικά γραμμένα στο μαυροπίνακα πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Συνοδεύονται από τσίπουρα, ούζα και μπίρες, ενώ οι μερίδες είναι ικανοποιητικές και οι τιμές φιλικές.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.