6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι

Έξι ιδέες για ψαράκι με την παρέα δίπλα στη θάλασσα. Πιάστε θέση νωρίς, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και νιώστε σαν διακοπές.

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι

Έξι ιδέες για ψαράκι με την παρέα δίπλα στη θάλασσα. Πιάστε θέση νωρίς, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και νιώστε σαν διακοπές.

«Ιθάκη»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 1

Μπορείς και να το πεις επιτομή του αττικού τοπίου έτσι που το σκηνικό είναι γεμάτο πεύκα που μυρίζουν καλοκαίρι και ρομαντισμό. Η θέα, πάλι, με το ηλιοβασίλεμα στο πιάτο είναι γοητευτική. Ψαροφαγία με επίπεδο, προσεγμένα σούσι και κάποιες από τις αξίες της κλασικής κουζίνας στο μενού.

«Blue Fish»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 2

Ρομαντισμός πάνω στο κύμα: αφήνεις το μάτι να ρεμβάζει στον κόλπο της Βουλιαγμένης και νομίζεις ότι είσαι σε νησί. Το «Blue Fish» κάνει ήδη επιτυχημένη καριέρα στη Νάουσα της Πάρου και ξεκίνησε τη ρότα του και στην Αθήνα. Η θαλασσινή κουζίνα έχει εδώ και γιαπωνέζικο χρώμα (ψήσιμο σε robata). Δοκιμάστε οπωσδήποτε «παϊδάκια» από κεφάλι ψαριού.

«Γαρμπή»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 3

Το ιστορικό εστιατόριο έχει ανανεώσει το ντεκόρ του, αλλά έχει πάντα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα στο πιάτο. Τα γευστικά μονοπάτια είναι πολλά και μπορούν να συμπεριλαμβάνουν από σαλάτα με superfoods ή μια κλασική Αθηναϊκή, τη σπεσιαλιτέ Γαρμπή (καλαμάρι, χταπόδι, μύδια και γαρίδες με σος εστραγκόν), λαβράκι καρπάτσιο, καραβιδόψιχα τηγανητή με φύκια wakame και πικάντικη μαγιονέζα και, φυσικά, φρέσκα ψάρια στη σχάρα.

«Ακροβόλι»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 4

Στο ζωντανό πεζόδρομο της Ποσειδώνος στη Βούλα άνοιξε ένα όμορφο θαλασσινό εστιατόριο, με ατού την όμορφη κοκκινωπή πέτρα και την πολύ προσεγμένη κουζίνα των Φώντα Κατσίμαγκλη και Μίλτου Γιάννου. Μεζέδες παραδοσιακοί όπως η homemade λακέρδα περιωπής και το εξαιρετικό λιαστό χταπόδι και πιο μοντέρνοι όπως το ψητό και μελωμένο καπνιστό χέλι με τραγανά φύκια wakame και λεμόνι αλλά και ο ξινός τραχανάς με καραβίδα.

«Σαρδελάκι… με Θέα»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 5

Γκραν σουξέ κάνει, εκτός από το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας, και το χαλαρό «αδερφάκι» του στη Βουλιαγμένη – και αυτό με θέα στον κόλπο. Από τον πλούσιο κατάλογο ξεχωρίζουν η σπέσιαλ μελιτζανοσαλάτα και ο μαρινάτος γαύρος. Ωραίο τηγάνι –ειδικεύεται στα μικρά ψαράκια– καθώς και δυνατή σχάρα, η οποία βγάζει γάμπαρη βελούδινη, μυρωδάτες καραβίδες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι και ζουμερότατη σκορπίνα.

«Λούτσος»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 6

Πάνω στην κεντρική πλατεία της Βούλας, η αναβαθμισμένη οικειότητα της μοντέρνας ελληνικής ταβέρνας σε βγάζει έξω για να χαρείς τη νόστιμη χαλαρότητα του καλοκαιριού. Ο σεφ των «Ψαράδων» Βασίλης Τσατσάκης ετοιμάζει, πέρα από τα φρέσκα ψάρια στη σχάρα, μια ψαγμένη θαλασσινή κουζίνα (βλ. τόνος γκλασαρισμένος με πετιμέζι, βαλσάμικο και σουσάμι).

Περισσότερες πληροφορίες

Γαρμπή

Σελήνης και Ηλίου 21, Καβούρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ιθάκη

Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.