«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καθιερωθεί το «Ramino», με τις ιταλικές του νοστιμιές, στην πολυσύχναστη οδό Μεταξά.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καθιερωθεί το «Ramino» στην πιάτσα της οδού Μεταξά στη Γλυφάδα ως στέκι για ιταλικό φαγητό που ξεχωρίζει.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα - εικόνα 1

Καλωσόρισμα με Aperol Spritz και σερβίρισμα στη μικρή σάλα και στο εξωτερικό ντεκ για ατελείωτο χάζι στον πολυσύχναστο δρόμο. Το καλοκαιρινό μενού του chef Χρήστου Γιατράκου περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή σειρά από καινούργια πιάτα: χταπόδι μαγειρεμένο στους χυμούς του με λαχανικά, ένα ιδιότυπο carpaccio με παλαιωμένο βαλσαμικό και πέρλες ταπιόκα, υπέροχα, ανάλαφρα χειροποίητα νιόκι από μoβ πατάτες Περού με γαρίδες σε μπισκ, τα οποία σερβίρονται αφού πρώτα ο σερβιτόρος προσθέσει στο πιάτο αβγοτάραχο σε τρίμμα.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα - εικόνα 2

Δεν λείπουν φυσικά οι πίτσες –ξεχωρίζει η Corona με πεπερόνι, πιπεριές, φύλλα ρόκας και λεπτοκομμένη porchetta–, τα πεντανόστιμα ριζότι –με αγκινάρα, άνηθο, parmigiano reggiano κι ένα πιο πληθωρικό Milanese με βοδινή ουρά– αλλά και τα ζυμαρικά, όπως οι ταλιατέλες με μασκαρπόνε, αντζούγια και μαύρη καλοκαιρινή τρούφα.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα - εικόνα 3

Στα συν του εστιατορίου η εμπλουτισμένη με ορισμένες πολύ ιδιαίτερες ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών κρασιών wine list και τα κοκτέιλ με άποψη, όπως το Ramino Cocktail αρωματισμένο με ανθόνερο. Μια τελευταία στάση στα desserts, με ένα σούπερ τιραμισού που συνοδεύεται ανατρεπτικά με goji berries εμβαπτισμένα σε κρασί Marsala αλλά και το lemon curd, ήτοι κρέμα λεμόνι, με μπισκότο βουτύρου, φρούτα του δάσους και σορμπέ βατόμουρο να αρωματίζουν με φινέτσα την καλοκαιρινή ιταλική μας εμπειρία.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430, raminoresto.gr Member of Kastelorizo Group

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.