Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καθιερωθεί το «Ramino» στην πιάτσα της οδού Μεταξά στη Γλυφάδα ως στέκι για ιταλικό φαγητό που ξεχωρίζει.
Καλωσόρισμα με Aperol Spritz και σερβίρισμα στη μικρή σάλα και στο εξωτερικό ντεκ για ατελείωτο χάζι στον πολυσύχναστο δρόμο. Το καλοκαιρινό μενού του chef Χρήστου Γιατράκου περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή σειρά από καινούργια πιάτα: χταπόδι μαγειρεμένο στους χυμούς του με λαχανικά, ένα ιδιότυπο carpaccio με παλαιωμένο βαλσαμικό και πέρλες ταπιόκα, υπέροχα, ανάλαφρα χειροποίητα νιόκι από μoβ πατάτες Περού με γαρίδες σε μπισκ, τα οποία σερβίρονται αφού πρώτα ο σερβιτόρος προσθέσει στο πιάτο αβγοτάραχο σε τρίμμα.
Δεν λείπουν φυσικά οι πίτσες –ξεχωρίζει η Corona με πεπερόνι, πιπεριές, φύλλα ρόκας και λεπτοκομμένη porchetta–, τα πεντανόστιμα ριζότι –με αγκινάρα, άνηθο, parmigiano reggiano κι ένα πιο πληθωρικό Milanese με βοδινή ουρά– αλλά και τα ζυμαρικά, όπως οι ταλιατέλες με μασκαρπόνε, αντζούγια και μαύρη καλοκαιρινή τρούφα.
Στα συν του εστιατορίου η εμπλουτισμένη με ορισμένες πολύ ιδιαίτερες ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών κρασιών wine list και τα κοκτέιλ με άποψη, όπως το Ramino Cocktail αρωματισμένο με ανθόνερο. Μια τελευταία στάση στα desserts, με ένα σούπερ τιραμισού που συνοδεύεται ανατρεπτικά με goji berries εμβαπτισμένα σε κρασί Marsala αλλά και το lemon curd, ήτοι κρέμα λεμόνι, με μπισκότο βουτύρου, φρούτα του δάσους και σορμπέ βατόμουρο να αρωματίζουν με φινέτσα την καλοκαιρινή ιταλική μας εμπειρία.
Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430, raminoresto.gr Member of Kastelorizo Group