Τα dim sum πρωταγωνιστούν στο λιλιπούτειο «Pink Flamingo» που μόλις άνοιξε τα φτερά του στο κέντρο.
Τα dim sum του άρεσαν πάντα του Βασίλη Καλλίδη. To έναυσμα όμως για ένα στέκι με τα κινέζικα dumplings ατμού σε κεντρικό ρόλο, ήταν ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ. Επιστρέφοντας το γυρόφερε στο μυαλό του, το αποφάσισε, και κάπως έτσι γεννήθηκε το λιλιπούτειο «Pink Flamingo», που ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 26/5 στην μικρή οδό Σκούφου, πάνω από το Σύνταγμα, και που με τέσσερα-πέντε τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μια μικρή σάλα στον επάνω όροφο, βάζει τη δική του πινελιά στο πολυπολιτισμικό street food της πόλης. Εκτός από τρεις διαφορετικές εκδοχές dim sum, μια χορτοφαγική με αρακά, γλυκοπατάτα, πορτοκαλί φακές, κάρι και τζίντζερ, μια με χοιρινό και τζίντζερ και μια κοτόπουλο-γαρίδα, παίζει κι ένα bao bun, ασιατικό ψωμάκι ατμού δηλαδή, η γέμιση του οποίου θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Όλα φτιάχνονται στο δικό του εργαστήριο από φρέσκα, ελληνικά υλικά, τα παίρνεις στο χέρι, πάνω σε όμορφο χαρτί σταμπαρισμένο με ροδόχρωμα φτερά, μπορείς να τα συνοδεύεις με κινέζικη μπίρα, κι άμα στο τέλος θελήσεις κάτι γλυκό, υπάρχει παγωτό βανίλια σε ξυλάκι.
Σκούφου 2-4, 2103316177