Μπουκιά και θάλασσα στο «Ψ…art»

Έχεις φάει μπαρμπουνομακαρονάδα; Στο θαλασσινό εστιατόριο του Γκαζιού έχει κεντρική θέση στο μενού.

Μπουκιά και θάλασσα στο «Ψ…art»

Έχεις φάει μπαρμπουνομακαρονάδα; Στο θαλασσινό εστιατόριο του Γκαζιού έχει κεντρική θέση στο μενού.

Μπουκιά και θάλασσα στο «Ψ…art» - εικόνα 1

Αν πιάσεις τραπέζι αυτό τον καιρό κομψό εστιατόριο που στήνει θαλασσινή ατμόσφαιρα στην λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, ακριβώς απέναντι από τις γραμμές του τρένου, μπορείς κάλλιστα να ξεκινήσεις με κουτσομούρα μαρινάτη και να συνεχίσεις με κριθαρότο με κυδώνια, μύδια και γάμπαρη Αμβρακικού ή καραβίδες, φιλετάκια μπαρμπουνιού στη σχάρα και τη σήμα κατατεθέν μπαρμπουνομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και φρέσκο κόλιανδρο.

Μπουκιά και θάλασσα στο «Ψ…art» - εικόνα 2

Τα μπαρμπούνια και τις κουτσομούρες ο ιδιοκτήτης Αρτέμης Δαρζέντας τα φέρνει από την Ικαρία, ενώ την πινελιά τους στα πιάτα ετοιμάζονται να βάλουν και (δικής του καλλιέργειας) ξερικά ντοματίνια, κατσούνια και λευκές μελιτζάνες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σαντορίνη – από εκεί είναι οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τους ψαράδες που στολίζουν στους τοίχους, από εκεί έρχεται, εννοείται κι η φάβα, βελούδινη, αυθεντική σαντορινιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
24/04/2025

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.

Ρετρό: Τι και πού έτρωγε η Αθήνα τη δεκαετία του 1980

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.