
Έχεις φάει μπαρμπουνομακαρονάδα; Στο θαλασσινό εστιατόριο του Γκαζιού έχει κεντρική θέση στο μενού.

Αν πιάσεις τραπέζι αυτό τον καιρό κομψό εστιατόριο που στήνει θαλασσινή ατμόσφαιρα στην λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, ακριβώς απέναντι από τις γραμμές του τρένου, μπορείς κάλλιστα να ξεκινήσεις με κουτσομούρα μαρινάτη και να συνεχίσεις με κριθαρότο με κυδώνια, μύδια και γάμπαρη Αμβρακικού ή καραβίδες, φιλετάκια μπαρμπουνιού στη σχάρα και τη σήμα κατατεθέν μπαρμπουνομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και φρέσκο κόλιανδρο.

Τα μπαρμπούνια και τις κουτσομούρες ο ιδιοκτήτης Αρτέμης Δαρζέντας τα φέρνει από την Ικαρία, ενώ την πινελιά τους στα πιάτα ετοιμάζονται να βάλουν και (δικής του καλλιέργειας) ξερικά ντοματίνια, κατσούνια και λευκές μελιτζάνες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σαντορίνη – από εκεί είναι οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τους ψαράδες που στολίζουν στους τοίχους, από εκεί έρχεται, εννοείται κι η φάβα, βελούδινη, αυθεντική σαντορινιά.