Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 1

Μην περιμένετε τα απλά και τετριμμένα από αυτή την εκδήλωση με θέμα το ελαιόλαδο. Και μόνο το γεγονός ότι ομιλητής και (εξαιρετικός) παρουσιαστής είναι ο top expert στον χώρο του ελαιολάδου Γιάννης Καρβέλας (πιστοπ/νος pro olive oil expert, εισηγητής των πιστ/νων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξ. παρθένο ελαιόλαδο και Γ. Δ/ντής της Paratus Europe, επιθεωρητής συστημάτων υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων HACCP ISO 22000), τα λέει όλα… Και θα μας πει αυτά ακριβώς που θέλουμε να ξέρουμε: όχι μόνον πώς θα επιλέξουμε και θα συντηρήσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς θα αντιληφθούμε τα ελαττώματά του και πώς θα εμποδίσουμε την εμφάνισή τους, πώς θα βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 2

Αλλά -στον αντίποδα- και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε λάδι από τον "γνωστό του γνωστού" του χωριού! Η ταυτόχρονη δοκιμή εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων απ' όλη την Ελλάδα, μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα των ποικιλιών, να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά αλλά και να πάρουμε μια ιδέα ποιο είναι το κατάλληλο για κάθε φαγητό, ανάλογα με τα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Σίγουρα, η πιο πολύτιμη για την καθημερινότητα και την υγεία μας από τις Εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 7 Μαίου στις 14.30 (δωρεάν –μόνο με το εισιτήριο εισόδου του Φεστιβάλ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.