Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 1

Μην περιμένετε τα απλά και τετριμμένα από αυτή την εκδήλωση με θέμα το ελαιόλαδο. Και μόνο το γεγονός ότι ομιλητής και (εξαιρετικός) παρουσιαστής είναι ο top expert στον χώρο του ελαιολάδου Γιάννης Καρβέλας (πιστοπ/νος pro olive oil expert, εισηγητής των πιστ/νων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξ. παρθένο ελαιόλαδο και Γ. Δ/ντής της Paratus Europe, επιθεωρητής συστημάτων υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων HACCP ISO 22000), τα λέει όλα… Και θα μας πει αυτά ακριβώς που θέλουμε να ξέρουμε: όχι μόνον πώς θα επιλέξουμε και θα συντηρήσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς θα αντιληφθούμε τα ελαττώματά του και πώς θα εμποδίσουμε την εμφάνισή τους, πώς θα βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 2

Αλλά -στον αντίποδα- και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε λάδι από τον "γνωστό του γνωστού" του χωριού! Η ταυτόχρονη δοκιμή εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων απ' όλη την Ελλάδα, μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα των ποικιλιών, να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά αλλά και να πάρουμε μια ιδέα ποιο είναι το κατάλληλο για κάθε φαγητό, ανάλογα με τα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Σίγουρα, η πιο πολύτιμη για την καθημερινότητα και την υγεία μας από τις Εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 7 Μαίου στις 14.30 (δωρεάν –μόνο με το εισιτήριο εισόδου του Φεστιβάλ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

14/01/2025

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

TROFELIA: Φέρνοντας το Α και το Ω στο τραπέζι

Η τέχνη του να διαλέγεις ό,τι ποιοτικότερο βρισκόταν ανέκαθεν στο DNA της TROFELIA.