O δραστήριος από το πρωί ως το βράδυ χώρος της Αιόλου έχει κρεατικές… ανησυχίες.
Τα stands και τα τραπέζια που τριγυρίζουν το μπαρ του ισογείου και το cosy πατάρι με τη mix & match επίπλωση στο «Spollati», στον πεζόδρομο της Αιόλου, γεμίζουν μεσημέρι-βράδυ. Vintage και βιομηχανικά στοιχεία «μπλέκονται» στο ντεκόρ, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και φιλική, το κοινό διαφόρων ηλικιών, οι μουσικές μεταξύ swing, soul, funk και rock, κι ο Γιώργος Ζευγολατάκος στην κουζίνα κινείται στο τερέν ενός κρεατοφιλικού comfort food που ταιριάζει με το χώρο. Η πλούσια σε χρώματα και γεύση ζεστή πατατοσαλάτα με το αβγό, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το κόκκινο λάχανο σε μιξάζ με ελιά, παντζαρόφυλλα, ραπανάκια και λίγο λάδι τρούφας είναι πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα ένα γεύμα από μόνη της (ωραία ιδέα αν κάνετε μια στάση για να τσιμπήσετε κάτι το μεσημέρι).
Το κοτόπουλο που πανάρεται με πάνκο έχει ωραία τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό και στα burger υπάρχουν δύο επιλογές, ένα κλασικό, αρκούντως κρεατένιο, ζουμερό, με μοσχαρίσιο κιμά, τα επιπλέον συστατικά του οποίου τα διαλέγεις μόνος σου, κι ένα πιο έντονο, μείξη ιβηρικού χοιρινού με τσορίθο, με αλμυρό/καπνιστό χαρακτήρα. Οι κρεατόφιλοι μπορούν, αν θέλουν, να κατευθυνθούν και προς ένα διάφραγμα (στην περίπτωσή μου ήθελε λίγη παραπάνω προσοχή στο ψήσιμο) ή ένα tri tip.
Έχετε το υπόψη όταν κινείστε στα πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Στο «Spollati» το φαγητό είναι εν γένει ευχάριστο, οι τιμές είναι λογικές, ψωμί, dips και σάλτσες τα φτιάχνουν μόνοι τους, το ίδιο και τα γλυκά. Η πορτοκαλόπιτα με ζελεδάκια δυόσμου, «σφουγγαράκια» σοκολάτας, σος passion fruit και παγωτό, ομολογουμένως υπερπαραγωγή, ήταν συνδυασμός πληθωρικός για τα γούστα μου, αλλά έχει τη φάση του. Την επόμενη φορά λέω να δοκιμάσω και τα κοκτέιλ.