Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του - εικόνα 1

Αν κάποιος πίστευε ότι η Αγία Παρασκευή δεν έχει ένα σοβαρό κρεατοφαγικό στέκι, είναι καιρός να αλλάξει γνώμη. Με μόλις λίγους μήνες στην πλάτη του, το «Steak-I» δείχνει ενήλικο κι έτοιμο να καλύψει το κενό. Ο Κωνσταντίνος Ρωμανάκης, ιδιοκτήτης και ψυχή του κρητικού στεκιού «Τα Ρωμανάκια», έκανε το απαραίτητο βήμα για να μπορούν οι κάτοικοι της γειτονιάς αλλά και των γύρω περιοχών να απολαμβάνουν κρέας σε σύγχρονη εκδοχή από ράτσα με χρυσόβουλο, ιδιαίτερα περιποιημένη, σε φούρνο Josper. Ο χώρος είναι απλός: πρόκειται για μια βεράντα, προφυλαγμένη και ζεστή για τις χειμωνιάτικες ημέρες και όαση δροσιάς για το καλοκαίρι, με ένα καταπράσινο παρκάκι μπροστά της. Το «Steak-I» δια­θέτει κι ενδιαφέρουσα μπάρα, δεν δοκίμασα όμως κάποιο κοκτέιλ για να έχω γνώμη.

Σε επίπεδο φαγητού, εκτός από τα κλασικά ορεκτικά και τα Angus beef, ο κατάλογος προτείνει και μια συλλογή μπέργκερ, γεγονός που κάνει το χώρο πιο casual και οικονομικά πιο προσιτό. Από τα ορεκτικά, τώρα, οι γεμιστές με κιμά τυροκροκέτες, παρά τη μικρή περιεκτικότητά τους σε κιμά, είναι ενδιαφέρουσες και τα ζυμαρικά με κρέμα τσένταρ ακόμη περισσότερο, με το κοχυλάκι να είναι al dente και την κρέμα να έχει καλή αίσθηση τυριού. Ανάλογο είναι και το ενδιαφέρον των μπέργκερ, που χαρακτηρίζονται από καλή ποιότητα και σωστό ψήσιμο κρέατος. Σε πιο σοφιστικέ επίπεδο, τόσο η ελληνικής προέλευσης μπριζόλα όσο και το διάφραγμα Angus είναι τρυφερά, με καλή αίσθηση κρέατος και χωρίς υπερβολική λιπαρότητα, που μασκάρει το κύριο στοιχείο του πιάτου. Συμπερασματικά το «Steak-I» είναι μια καλή και μάλλον οικονομική πρόταση που καλύπτει ένα κενό στην Αγία Παρασκευή.

Πλ. Κοραή 5, Αγία Παρασκευή, 2130370700. Τιμή: € 22-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.