4 ραντεβού με τα ΒορΟινά

Η ετήσια εκδήλωση δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα επιστρέφει για άλλη μία χρονιά, πιστή στο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό, και αρκετοί χώροι της πόλης κινούνται αυτήν την εβδομάδα στο ρυθμό της βάζοντάς μας ιδέες.

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά

Η ετήσια εκδήλωση δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα επιστρέφει για άλλη μία χρονιά, πιστή στο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό, και αρκετοί χώροι της πόλης κινούνται αυτήν την εβδομάδα στο ρυθμό της βάζοντάς μας ιδέες.

Στο "Hilton"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 1

Τα φετινά ΒορΟινά περιμένουν τους Αθηναίους οινόφιλους­ αυτήν τη Δευτέρα 30/1 (12 μ.-3 μ.μ. για τους επαγγελματίες, 3-8 μ.μ. για το κοινό. Είσ.: € 8), δίνοντάς τους τη δυνατότητα, εκτός από το να δοκιμάσουν πληθώρα ετικετών των μελών της Ένωσης Οίνοι Βορείου Ελλάδας, να παρακολουθήσουν την τελική αναμέτρηση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων.

Στο "Εlectra Μetropolis"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 2

Διπλό οινικό ραντεβού στη Μητροπόλεως. Αύριο Παρασκευή 27/1 φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά θα παίζουν στο τερέν του wine aperitivo με τους απαραίτητους συνοδευτικούς μεζέδες και την DJ Χριστίνα Γιαννοπούλου με φρέσκια ραδιοφωνική μουσική στο χώρο του "Library" στο ισόγειο (6-10 μ.μ., € 16 το άτομο). Έπεται ένα sparkling brunch στις 29/1 στην κορυφή του ξενοδοχείου, όπου θα πρωταγωνιστούν τα αφρώδη κρασιά της Βόρειας Ελλάδας και η θέα (12 μ.-4 μ.μ., € 42 το άτομο).

Στο "Μοnk"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 3

Αυτήν την Κυριακή 29/1 (από 9 μ.μ.) το wine bar-restaurant της οδού Καρόρη την αφιερώνει στον oινοποιητικό συνεταιρισμό Βαένι Νάουσα κι έχει στο πρόγραμμα κρασί, fingerfood και groovy μουσικές από τον resident DJ Jim. Θα δοκιμαστούν Δογματικός λευκός (Ξινόμαυρο, Blanc de Noir) αγκαζέ με σασίμι σολομού σε μαρινάδα τζίντζερ-σησαμέλαιου και κράκερ ρυζιού και Νάουσα ερυθρός (Ξινόμαυρο), συνοδευόμενος από spare ribs με BBQ sauce. Κόστος συμμετοχής: € 15.

Στο "Uberness"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 4

Ακόμη και η ιδιαίτερη post-καντίνα του Βασίλη Καλλίδη στη Λαχαναγορά στου Ρέντη (Τζων Κέννεντυ 1) έχει αυτές τις ημέρες τη ΒορΟινή πλευρά της. Μέχρι αυτήν την Κυριακή 29/1 το αμαρτωλά πληθωρικό streetfood της, hot dog, burger, τηγανητό κοτόπουλο και κεφτεδάκια, θα κάνει παρέα με ετικέτες οινοπαραγωγών του ελληνικού Βορρά (κόστος αναλόγως κατανάλωσης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.