Ένας «Μandragoras» φύτρωσε στην Καλλιθέα

Το νέο εστιατόριο της οδού Ευαγγελιστρίας διάλεξε για όνομά ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και γευστική ρότα ελληνο-μεσογειακή.

Ένας «Μandragoras» φύτρωσε στην Καλλιθέα

Ο νέος ένοικος στο μικρό χώρο στην Καλλιθέα που φιλοξένησε το «Mαγέρικο της Νάγιας» και τον «Ανθό» του Γιώργου Γεράρδου μέχρι εκείνος να μετακομίσει στην Κηφισιά, διάλεξε για όνομά του ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και τελετουργικά. Πίσω από το «Mandragoras», που άνοιξε μόλις στην οδό Ευαγγελιστρίας, βρίσκονται ο Μάκης Κουτσονίκας, εδώ και εννιά χρόνια σεφ του «Αγορά Select» στα Ιλίσια, και η αδερφή του Ελένη. Το στιλ παραμένει ίδιο, με χειροποίητο χαρακτήρα, ένα μιξάξ από πέτρα, ξύλο, πλακάκι και μωσαϊκό με ρετρό πνεύμα, κι η ανοιχτή κουζίνα κρατάει ελληνική ρότα φτιάχνοντας φάβα ρεβιθιού με καπνιστό χέλι ή μια σαλάτα-σπασμένη σπανακόπιτα, ρίχνοντας βουβαλίσιο καβουρμά με αβγά και ντομάτα στο τηγάνι και συνδυάζοντας ψαρονέφρι σχάρας με ψητά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου και πουρέ φουρνιστής πατάτας. Λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ και οι τιμές είναι αρκετά προσιτές, με τα κυρίως πιάτα να κυμαίνονται μεταξύ € 6 και 10.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.