Ο νέος ένοικος στο μικρό χώρο στην Καλλιθέα που φιλοξένησε το «Mαγέρικο της Νάγιας» και τον «Ανθό» του Γιώργου Γεράρδου μέχρι εκείνος να μετακομίσει στην Κηφισιά, διάλεξε για όνομά του ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και τελετουργικά. Πίσω από το «Mandragoras», που άνοιξε μόλις στην οδό Ευαγγελιστρίας, βρίσκονται ο Μάκης Κουτσονίκας, εδώ και εννιά χρόνια σεφ του «Αγορά Select» στα Ιλίσια, και η αδερφή του Ελένη. Το στιλ παραμένει ίδιο, με χειροποίητο χαρακτήρα, ένα μιξάξ από πέτρα, ξύλο, πλακάκι και μωσαϊκό με ρετρό πνεύμα, κι η ανοιχτή κουζίνα κρατάει ελληνική ρότα φτιάχνοντας φάβα ρεβιθιού με καπνιστό χέλι ή μια σαλάτα-σπασμένη σπανακόπιτα, ρίχνοντας βουβαλίσιο καβουρμά με αβγά και ντομάτα στο τηγάνι και συνδυάζοντας ψαρονέφρι σχάρας με ψητά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου και πουρέ φουρνιστής πατάτας. Λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ και οι τιμές είναι αρκετά προσιτές, με τα κυρίως πιάτα να κυμαίνονται μεταξύ € 6 και 10.
Ένας «Μandragoras» φύτρωσε στην Καλλιθέα
Το νέο εστιατόριο της οδού Ευαγγελιστρίας διάλεξε για όνομά ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και γευστική ρότα ελληνο-μεσογειακή.