«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 1

Σε σχεδιασμό του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή από το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, με έδρες στην Ελλάδα αλλά και τη Νέα Υόρκη, το ολοκαίνουργιο bar-restaurant του «Semiramis» είναι ντυμένο με φυσικά υλικά. Στο «Nolita» ξύλο, μάρμαρο, δέρμα και όμορφα υφάσματα δένουν σε ένα ζεστό, ατμοσφαιρικό σύνολο με custom made λεπτομέρειες, έντονο το στοιχείο του πράσινου και χαμηλό φωτισμό^ στον κύριο χώρο, μάλιστα, δεσπόζει ένα έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Barry McGee. Το εστιατόριο ανεξαρτητοποιείται πλέον, χωρίς να απομονώνεται, από το lobby του ξενοδοχείου με ξύλινες περσίδες, ενώ διαθέτει μια νέα είσοδο από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 2

Στην κουζίνα head chef είναι ο Γιάννης Λιόκας, ο οποίος δημιουργεί, με τη συνδρομή του πολύ καλού Ιταλού σεφ Elio Sironi (βλ. «Bvlgari» και «Ceresio 7» των Dsquared², αμφότερα στο Μιλάνο), ένα μενού με ιταλικό πρόσημο, το οποίο κρύβει πίτσα, ταλιατέλες με λευκή τρούφα από την Άλμπα, ριζότο με σαφράν, καλαβρέζικη ’nduja και ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος, κοτολέζα Milanese, μοσχαρίσιο φιλέτο Rossini με σπανάκι σοτέ, φουαγκρά και μαύρη τρούφα και πολλά ακόμη, για τα οποία θα σας γράψουμε περισσότερα μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.