Από bio-sensitive μπιστρό, μεξικάνικα και Αmerican style στέκια μέχρι ιταλιάνικη τρατορία, γιαπωνέζικο eatery και θεατράλε μπαρ-ρεστοράν, οι γιορτινές μας βόλτες για shopping ή δείπνο στα βόρεια έχουν ρυθμό και γεύση.
TGI Friday’s
Το μαγαζί της Κηφισιάς, το πρώτο που άνοιξε στην Αθήνα, γιορτάζει τα δεκαεννιά του χρόνια και παρτάρει για δύο Παρασκευές (16 και 23/12), με τους Manouchedrome Trio να παίζουν gypsy swing μελωδίες με jazz και bossa nova επιρροές. Στο γευστικό του οπλοστάσιο Τex-Μex ιδέες, burgers, spare ribs, steaks, μια μυστική Jack Daniel’s sauce και θετική ενέργεια.
Artisanal
Στο θεατράλε και ντιζαϊνάτο σκηνικό του πανέμορφου μπαρ-ρεστοράν του Φώτη Σεργουλόπουλου στην Κηφισιά ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης κεντάει πολύ ωραία πράγματα. Όπως το πολυεπίπεδο παστίτσιο χταπόδι με φύκια wakame και φάβα Σαντορίνης, η αφράτη σπανακόπιτα σχάρας με ωραίο φύλλο και κινόα ή τα αέρινα steam buns με καπνιστό χέλι, μαυρομάτικα και αγγούρι.
La Pasteria
Το εστιατόριο της Κηφισιάς εκφράζει το κύμα ανανέωσης και αναβάθμισης που επιχειρεί η ιταλική αλυσίδα με ένα πολύ προσεγμένο ντεκόρ κι εσύ έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα μεγάλο ρεπερτόριο από αγαπημένες ιταλικές σπεσιαλιτέ^ πίτσα, ριζότο, διάσημες μακαρονάδες αλλά και δικές τους σπεσιαλιτέ εκφράζουν γευστικά το πανόραμα της «Μπότας».
Nice ’n’ Easy
Το πάθος του Δημήτρη Χριστοφορίδη για υγιεινό φαγητό και η κουζίνα του πληθωρικού Χρήστου Αθανασιάδη έχουν δώσει ένα bio-συνειδητοποιημένο, πολυσυλλεκτικό all day στέκι στην Κηφισιά, που ψάχνει διαρκώς για άριστες πρώτες ύλες σε ένα μενού ευρύτατο – ανάμεσα στο καθημερινό και το gourmet. Ψηλοτάβανο, ανοιχτόκαρδο, μοντέρνο, με σινε-πινελιές στο ντεκόρ.
Ancho
Το μεξικάνικο της Κηφισιάς εκπέμπει θέρμη και οικειότητα. Διαλέγεις τη βάση σου ανάμεσα σε taco, burrito, burrito bowl, quesadilla, nachos bowl και σαλάτα, έπειτα προσθέτεις υλικά, από barbacoa (μοσχάρι στη γάστρα) και chili con carne μέχρι fajita steak (από μαριναρισμένο Black Angus), κοτόπουλο σχάρας ή και λαχανικά. Μαζί με μπίρα ή παγωμένη Margarita... Mexperience!
Wagamama
Το εστιατόριο της Κηφισιάς αναπτύσσει ένα πιο στιλάτο ντεκόρ, που ξεφεύγει από την αρχική γεωμετρική αυστηρότητα του brand. Τώρα με το κρύο η comfort θαλπωρή ενός ράμεν (υπάρχει σε πέντε πικάντικες και μη εκδοχές με διάφορα κρέατα) είναι ό,τι πρέπει, με tepanyaki, curry και donburi (μπολ με ρύζι και κρέατα, θαλασσινά και λαχανικά) να διευρύνουν τη γευστική εμπειρία.