Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα»

Όσοι αγαπάτε τα μανιτάρια μη χάσετε το ειδικό αφιέρωμα του εστιατορίου «Αλεξάνδρα»: «Μανιτάρια: ελληνικοί μικροί θησαυροί – μεγάλες γεύσεις».

Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα»

Όσοι αγαπάτε τα μανιτάρια μη χάσετε το ειδικό αφιέρωμα του εστιατορίου «Αλεξάνδρα»: «Μανιτάρια: ελληνικοί μικροί θησαυροί – μεγάλες γεύσεις».

Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα» - εικόνα 1

Για πέντε βραδιές (12-16 Δεκεμβρίου) ο Ηλίας Αντωνιάδης, executive chef της εταιρείας «Μανιτάρια Δίρφυς», θα επιμελείται ένα ειδικό menu 10 πιάτων, όλα με μανιτάρια. Το μενού, από το οποίο θα μπορείτε να διαλέξετε ότι σας κάνει κλικ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φάβα Σαντορίνης με μεζεδάκι λεντινούλα, κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες, ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μαύρης τρούφας, καραμελωμένο χοιρινό με μανιτάρια αλλά και cheesecake με τρία είδη μανιταριών ή μους με σοκολάτα και γανόδερμα.

Είναι η πρώτη από τις συνολικά 4 θεματικές εβδομάδες που θα διοργανώσει μέσα στο χειμώνα το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο, για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας. Όλες οι εκδηλώσεις δίνουν έμφαση σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Έτσι, ο Ιανουάριος θα έχει αφιέρωμα στις ηπειρώτικες πίτες, ο Φεβρουάριος στις ελληνικές φυλές κρεάτων της «Κιβωτού του Δήμου» και ο Μάρτης στα προϊόντα του Μεσολογγίου και του Αμβρακικού.

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των αργυρών γενεθλίων του «Αλεξάνδρα» είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε αρκετά από τα πληθωρικά και καλοφτιαγμένα πιάτα του χειμερινού καταλόγου, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Στα ποτήρια μας το ασύρτικο Sur Lie από το Κτήμα Εύχαρις και το syrah Πλατάνων Όρος από το Κτήμα Φίλιππου Κούκη, που θα ενσωματωθούν στον χειμερινό κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
03/10/2024

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.

Μπήκαμε στην "Παρέα της Φανής" στο Χαλάνδρι

Μια κρεατοταβέρνα γειτονιάς αυθεντική κι ανεπιτήδευτη, με μεζέδες που θα ζήλευαν πολλά στυλάτα meat houses, έχει γίνει αθόρυβα σταθερό στέκι δεινών κρεατοφάγων της πόλης.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Fine dining σε σούπερ τιμή πλάι στο κύμα

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για ένα γαστρονομικό δείπνο με τον ήχο του κύματος στα αυτιά μας.

Εκεί τρώνε όλοι: Η πιο hot foodie πιάτσα της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Βρίσκεται, προφανώς, στα πέριξ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων και μπορείς να αντιληφθείς τους λόγους.

3 γευστικά spot στο Μαρούσι

Το Μαρούσι προσφέρει μια ποικιλία από γευστικές επιλογές για κάθε γούστο.