Όσοι αγαπάτε τα μανιτάρια μη χάσετε το ειδικό αφιέρωμα του εστιατορίου «Αλεξάνδρα»: «Μανιτάρια: ελληνικοί μικροί θησαυροί – μεγάλες γεύσεις».
Για πέντε βραδιές (12-16 Δεκεμβρίου) ο Ηλίας Αντωνιάδης, executive chef της εταιρείας «Μανιτάρια Δίρφυς», θα επιμελείται ένα ειδικό menu 10 πιάτων, όλα με μανιτάρια. Το μενού, από το οποίο θα μπορείτε να διαλέξετε ότι σας κάνει κλικ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φάβα Σαντορίνης με μεζεδάκι λεντινούλα, κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες, ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μαύρης τρούφας, καραμελωμένο χοιρινό με μανιτάρια αλλά και cheesecake με τρία είδη μανιταριών ή μους με σοκολάτα και γανόδερμα.
Είναι η πρώτη από τις συνολικά 4 θεματικές εβδομάδες που θα διοργανώσει μέσα στο χειμώνα το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο, για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας. Όλες οι εκδηλώσεις δίνουν έμφαση σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Έτσι, ο Ιανουάριος θα έχει αφιέρωμα στις ηπειρώτικες πίτες, ο Φεβρουάριος στις ελληνικές φυλές κρεάτων της «Κιβωτού του Δήμου» και ο Μάρτης στα προϊόντα του Μεσολογγίου και του Αμβρακικού.
Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των αργυρών γενεθλίων του «Αλεξάνδρα» είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε αρκετά από τα πληθωρικά και καλοφτιαγμένα πιάτα του χειμερινού καταλόγου, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Στα ποτήρια μας το ασύρτικο Sur Lie από το Κτήμα Εύχαρις και το syrah Πλατάνων Όρος από το Κτήμα Φίλιππου Κούκη, που θα ενσωματωθούν στον χειμερινό κατάλογο.