Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

«Καλωσόρισμα του Αντώνη»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 1

Και ο Αντώνης Ρούσσος επιμένει παραδοσιακά στη ζεστή σάλα της Κηφισιάς. Εκείνο το κατσίκι που σιγομαγειρεύεται με Vinsanto και φρέσκια ντομάτα, κι έρχεται με χοντρά μακαρόνια βρασμένα στη σάλτσα του, είναι πάντοτε σήμα κατατεθέν της κουζίνας, δοκιμάστε όμως και το χουνκιάρ μπεγεντί, και το πολύ ωραίο μοσχαράκι γιουβέτσι.

«Προκομένες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 2

Το σύγχρονο σε στιλ μαγέρικο του Θάνου Βλαχόπουλου στη Γλυφάδα την αγαπά την παράδοση^ η βιτρίνα με τα μαγειρευτά επικοινωνεί άμεσα τις διαθέσεις της κουζίνας. Λίγο αργότερα φτάνουν στο τραπέζι φασολάδα, λαχανοντολμάδες –ο σεφ τους σερβίρει με ένα «άλλο», πραγματικά ανάλαφρο αβγολέμονο–, τρυφερό χοιρινό πρασοσέλινο και κλασικό αρνί λεμονάτο κατσαρόλας.

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 3

Είναι πιο μοντέρνα η κουζίνα τους, αλλά το ζεστό feeling το έχει 100%. Αυτό τον καιρό στο Παλαιό Φάληρο φτιάχνουν κουνέλι σβησμένο με ρακή, αρωματισμένο με σχίνα, κεδροκούκουτσα και πουρέ καρότου, που μαζί με κοτσανάκια από σέλινο σχηματίζει δύο καρότα στο πιάτο και μοιάζει με νόστιμη ζωγραφιά. Μη χάσετε και τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα, τα οποία μαρινάρονται σε Αγιωργίτικο: η σάλτσα τους είναι σκούρα σαν σοκολάτα.

«Βλάσσης»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 4

Είτε μεσημέρι πας είτε βράδυ, το εστιατόριο των Ιλισίων θα σε περιμένει με μια δόση θαλπωρής αλά ελληνικά, χωρίς βαρύγδουπα ονόματα κι εξεζητημένους τρόπους παρασκευής: αχνιστή κοτόσουπα αβγολέμονο, λαχανόρυζο ή σελινόριζα αλά πολίτα με τα καροτάκια της, κάποιο λαδερό, σοφρίτο με πουρέ πατάτας, εύγευστο χουνκιάρ μπεγεντί με κομματάκια γραβιέρας...

«Το Βραστό»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 5

Το ίδιο το μοσχάρι σούπα, μαλακό, αλλά χωρίς να λιώνει, με πεντανόστιμο ζωμό, είναι πιάτο στοργικό – δεν του δίνει τυχαία το όνομά του, έχει... θεσμική διάσταση. Στο καλοστημένο μαγαζί του Χαλανδρίου με την πολυετή ιστορία το μενού ποντάρει και στη σχάρα, όμως στα πιάτα ημέρας, όπως το γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι και μανέστρα, η κατσαρόλα βάζει συχνά πυκνά το χεράκι της.

«Αρκαδία»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 6

Στα τραπέζια αυτού του εστιατορίου στη Μακρυγιάννη, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης, μπλέκονται όλον το χρόνο Έλληνες και ξένοι. Το ρεπερτόριο είναι αρκετά ευρύ, αλλά η παράδοση κρατάει το κομμάτι της με κοτόσουπα με τραχανά και τριμμένη φέτα, λαχανοντολμάδες αβγολέμονο και κόκορα κρασάτο με φρέσκια ντομάτα, χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα –τι άλλο;– Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Προκομένες

Άλσους 7, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.