Για να χαρούμε την πιο δημοφιλή κουζίνα του κόσμου με νόστιμο και προσιτό τρόπο.
Aperitivo
Σε αυτό το pizza bar-restaurant της Γλυφάδας με την κομψή, κλασική διακόσμηση ο Βενετσιάνος pizzaiolo Μπάρι Οσβάλντο κεντάει τις πίτσες του, όμως το μενού περιλαμβάνει και πιάτα όπως σαλάτα με χταπόδι, σιτάρι και ψητές αγκινάρες, Black Angus burger με φρέσκες χειροποίητες ταλιατέλες κ.ά.
Corallo Nero
Στο ανακαινισμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Coral», που χαζεύει τη θάλασσα, ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι επιμελείται την κουζίνα: πίτσα αλά «καρμπονάρα», φετουτσίνι μπολονέζε, μαύρο ριζότο με θαλασσινά, νιόκι πατάτας με πέστο βασιλικού, σεμιφρέντο με σος πορτοκαλιού.
Da Bruno
Η αρχοντική σάλα και ο όμορφος, ρομαντικός κήπος του ιστορικού εστιατορίου στο Παλαιό Φάληρο παίζουν με καινούργια πιάτα τον Σεπτέμβριο, όπως τα tagliolini καρμπονάρα με τρούφα, οι φαρφάλες με πέστο, τα σπαράγγια με αβγό ποσέ και τρούφα^ ίσως προλάβετε και τις παπαρδέλες σε κεφάλι μαύρου πεκορίνο.
Enoteca Da Salvatore
Πολύ όμορφο, value for money εστιατόριο στη Γλυφάδα, με τον έμπειρο Salvatore Antolina στην κουζίνα, ο οποίος δίνει στην pasta fresca καθοριστικό ρόλο, ενώ η πίτσα του έχει πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη. Τορτελόνι γεμιστά με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά με σάλτσα ντομάτας με λουκάνικα, καλοδιαλεγμένα τυριά και αλλαντικά.
Parlo
Ζεστό, σύγχρονο και casual το «αδερφάκι» της «Πιπεριάς» –και τα δύο στο Νέο Ψυχικό–, σερβίρει καρμπονάρα με πανσέτα, κολοκυθάκια, αβγό, παρμεζάνα, ριγκατόνι με σιτσιλιάνικη καπονάτα αλλά και νιώτικο σκοτύρι, λούζα Τήνου, κρεμμύδι, ελιές και θρούμπι σε τραγανή ζύμη, πικάντικη τάρτα σοκολάτας με ροδοπίπερο και πραλίνα φουντουκιού.
Ramino
Λιλιπούτειος και προσιτός χώρος στη Γλυφάδα, με ξύλο, τούβλο και ζεστές αποχρώσεις του χαλκού και της σκουριάς. Ρυθμός τρατορίας, με παπαρδέλες με μοσχαρίσιο λαιμό μπρεζέ, κοτόπουλο με φρέγκολα Σαρδηνίας, πίτσα με καπνιστό προβολόνε, ντομάτα, ρόκα, λάδι μαύρης τρούφας και βαλσάμικο. must τα νιόκι στα antipasti.
La Pasteria
Στο κολωνακιώτικο εστιατόριο του γνωστού brand θα απολαύσετε καλές πίτσες και πάστες με τοπικές ιταλικές πινελιές σε ένα ευχάριστα μοντέρνο χώρο με industrial διακοσμητικά Kοκτέιλ και κρασί με το ποτήρι, ορθάνοιχτες τζαμαρίες και τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο προσφέρονται για χάζι στη Βαλαωρίτου. Αρτ.Τζ.
La Gratella
Στο φιλόξενο ιταλικό του Χαλανδρίου η διακόσμηση παίζει με vintage στοιχεία, μέταλλο, τουβλάκι στους τοίχους, ενώ ο σεφ Φωτάγγελος Πανταζής δημιουργεί ένα μενού με ιδιαίτερο χαρακτήρα, συνδυάζοντας τις επιρροές από Τοσκάνη, Νάπολη και Σικελία με δημιουργικές παρεμβάσεις. Αρτ.Τζ.