Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη, απλώνοντας τραπεζάκια στο δροσερό κήπο που οριοθετείται από μεγάλες γλάστρες και στολίζεται με αναρριχώμενα φυτά, πολύχρωμα λουλούδια, ανάλαφρες κουρτίνες και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 1

Ο Οδυσσέας Πολυμέρης, από το 1999 που ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι του «Tartare», το οδηγεί με συνέπεια και γνώση στα κλασικά της γαλλικής κουζίνας, με το κρέας να έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα το μπιφτέκι ταρτάρ, από τα καλύτερα της πόλης, και η αυθεντική entrecote cafe de Paris είναι από τις πρώτες επιλογές. Primus inter pares, όμως, έρχεται η φοβερή βοδινή σπαλομπριζόλα Γαλικίας από ζώο 14 ετών, σιτεμένη 42 ημέρες, με μοναδικό άρτυμα το χοντρό αλάτι και την τέχνη στο ψήσιμο…

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 2

Έξω από το τερέν της κρεοφαγίας, το μενού προσφέρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις ξεκινώντας από μια παγωμένη σούπα με αγγούρι, καπνιστό σολομό και γιαούρτι και συνεχίζοντας με ωραία meatless ταρτάρ, όπως το ταρτάρ τόνου με φρέσκο μάνγκο και το ταρτάρ σολομού με γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο βραστό αβγό. Οι θεαματικές crepes Suzette, η πάβλοβα με φρούτα του δάσους και το προφιτερόλ με παγωτό και σος σοκολάτας μαζί με το χειροποίητο παγωμένο limoncello θα βάλουν κομψή σφραγίδα στη γευστική σας εμπειρία.

Παναγούλη 52, Γλυφάδα, 2109680320, www.tartare.gr, TartareAthens

Περισσότερες πληροφορίες

Tartare

Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.