Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη, απλώνοντας τραπεζάκια στο δροσερό κήπο που οριοθετείται από μεγάλες γλάστρες και στολίζεται με αναρριχώμενα φυτά, πολύχρωμα λουλούδια, ανάλαφρες κουρτίνες και ατμοσφαιρικό φωτισμό.
Ο Οδυσσέας Πολυμέρης, από το 1999 που ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι του «Tartare», το οδηγεί με συνέπεια και γνώση στα κλασικά της γαλλικής κουζίνας, με το κρέας να έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα το μπιφτέκι ταρτάρ, από τα καλύτερα της πόλης, και η αυθεντική entrecote cafe de Paris είναι από τις πρώτες επιλογές. Primus inter pares, όμως, έρχεται η φοβερή βοδινή σπαλομπριζόλα Γαλικίας από ζώο 14 ετών, σιτεμένη 42 ημέρες, με μοναδικό άρτυμα το χοντρό αλάτι και την τέχνη στο ψήσιμο…
Έξω από το τερέν της κρεοφαγίας, το μενού προσφέρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις ξεκινώντας από μια παγωμένη σούπα με αγγούρι, καπνιστό σολομό και γιαούρτι και συνεχίζοντας με ωραία meatless ταρτάρ, όπως το ταρτάρ τόνου με φρέσκο μάνγκο και το ταρτάρ σολομού με γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο βραστό αβγό. Οι θεαματικές crepes Suzette, η πάβλοβα με φρούτα του δάσους και το προφιτερόλ με παγωτό και σος σοκολάτας μαζί με το χειροποίητο παγωμένο limoncello θα βάλουν κομψή σφραγίδα στη γευστική σας εμπειρία.
Παναγούλη 52, Γλυφάδα, 2109680320, www.tartare.gr, TartareAthens