
Στο νησί των ανέμων το Πάσχα έχει κατάνυξη και λάμψη. Ιδού τέσσερις ωραίες προτάσεις για να το γιορτάσετε δεόντως και Λαμπρή και Πρωτομαγιά.

Στο «Nice ΄n΄ Easy» στην Αλευκάντρα το πασχαλιάτικο πάρτι θ αρχίσει από τις 10 το πρωί με brunch με ομελέτες, αυγά Benedict, μάτια με μυκονιάτικο λουκάνικο αβγοφέτες από τσουρέκι με φρούτα και σαντιγί, pancakes και σία. Στο αναστάσιμο δείπνο του Σαββάτου τα πιάτα ημέρας θα είναι η μαγειρίτσα, τα κόκκινα αυγά ,και αρνί ψημένο στα κλήματα . Την Κυριακή του Πάσχα στη σούβλα θα μπουν ντόπια αρνιά γάλακτος, κοκορέτσια και κατσίκια, μαζί με οφτές πατάτες , και μυκονιάτικες κρεμμυδόπιτες. Στο αδελφό του ολοκαίνουργιο εστιατόριο «Νesaea» (Αγία Άννα, Καλαφάτης) την Κυριακή η φάση θα ξεκινήσει με brunch όπως και στο «Nice ΄n΄ Easy». Το μεσημέρι θα έχει ένα εντυπωσιακό πασχαλινό μενού (45 €/ άτομο) με κόκκινα αυγά γεμιστά με στραπατσάδα και αφρό λουκάνικου, βελουτέ μαγειρίτσας με espuma αυγολέμονου και πατέ συκωταριάς, καρδιές μαρουλιού με πέστο φρέσκου κρεμμυδιού και «σφουγγάρι» αμυγδάλου με λαδολέμονο άνηθου, κοκορέτσι από τραγανό έντερο, συκωτάκια μπραιζέ με πέρλες ξυδιού και πανακότα τζατζίκι με σκόνη μαύρου σκόρδου, αρνί και κατσίκι στην σούβλα με νεαρές πατάτες ψημένες στην χόβολη με τους χυμούς του αρνιού, και baba τσουρεκιού, λουκούμι μαχλέπι , καραμελωμένο αμύγδαλο και παγωτό σουμάδα.
Στο ξενοδοχείο «Belvedere» το πλούσιο αναστάσιμο δείπνο θα σερβιριστεί σε οικογενειακό, παρείστικο στυλ και θα περιλαμβάνει τσουρέκια και αυγά, τραγάνες ελιές με μους καπνιστής πέστροφας και λάδι βασιλικού, ψωμάκια ατμού με χοιρινή πανσέτα και αρωματικά βότανα, μπουρεκάκια κολοκυθιού με κατσικίσιο τυρί και chutney καρότου, κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πορτοκάλι με πικάντικη μουστάρδα με σπαράγγια και παρμεζάνα, μαγειρίτσα, σαλάτα λαχανικών με βαλεριάνα- εσπεριδοειδή- λιαστή ντομάτα- μανούρι- βινεγκρέτ πορτοκάλι, αρνάκι με αρωματικά βότανα και couscous αυγολέμονο ή φιλέτο Black Angus με πουρέ σελινόριζας & πιπεράτη σάλτσα καρυδόπιτα, με ρούμι, μους σοκολάτας με σάλτσα μέλι, και petit fours (70€/άτομο). Την Κυριακή του Πάσχα τώρα μετά τα τσουρέκια, τα αυγά και τις τραγάνες ελιές, συνεχίζεις με blinis από κινόα με καπνιστό σολομό- κρεμά τυριού με μοσχολέμονο-λιναρόσπορο-ρόκα, κεφτεδάκια κοτόπουλου με μους γιαούρτι – λεμόνι, ντοματίνια με κρητικό ντάκο- φέτα- κάπαρη- ρόκα- βιολογικές ελιές, παϊδάκια γαλλικής κοπής με λεμονάτες πατάτες και σάλτσα θυμάρι η κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με πλιγούρι με κύμινο, σταφίδες και σάλτσα κόλιανδρου, εσπρέσο «crumbles» με κρέμα λεμόνι τραγανές μαρέγκες & φρούτα του δάσους, petit fours (55 € /άτομο). Στο «Meating» (Χώρα) το αναστάσιμο μενού περιλαμβάνει μαγειρίτσα, κρεμμυδόπιτα σε πουγκί ,sirloin αρνιού sous vide φάβα Σαντορίνης και κάππαρη και μυκονιάτικη μελόπιτα με παγωτό (55 € /άτομο).