Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους

Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους

Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους - εικόνα 1

Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται –με πρωτοβουλία του Γάλλου σεφ Alain Ducasse και του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης– το Gout de France / Good France στρώνοντας, τη Δευτέρα 21/3, ένα γευστικό μωσαϊκό με ταρτάρ, πατέ, πάπιες κονφί και coq au vin, tarte tatin και μιλφέιγ σε κλασικές και μοντέρνες αποδόσεις. Η γαστρονομία είναι ένα φοβερά ισχυρό χαρτί για τον τουρισμό της Γαλλίας, κι η κίνηση αυτή, μια σειρά δείπνων σε όλο τον κόσμο, στα πρότυπα των Diners d’Epicure (τα δείπνα του Επίκουρου) του Escoffier, έχει ως στόχο να υπογραμμίσει τη σημασία μιας κουζίνας που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, αλλά και τη σύνδεση της ευζωίας με το καλό φαγητό.

Και που ακόμη και σήμερα, που οι εισροές στοιχείων από κάθε γωνιά του πλανήτη επαναδιαμορφώνουν τη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή, παραμένει επίκαιρη και επιδραστική. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της νόστιμης αυτής γιορτής, περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι σεφ σε όλο τον κόσμο θα αντλήσουν έμπνευση από τη μεγάλη παρακαταθήκη της γαλλικής κουζίνας, παρουσιάζοντας το δικό τους «γαλλοτραφές» μενού. Σημειώστε ότι καθένα από τα εστιατόρια που συμμετέχει στο Gout de France / Good France καλείται να καταβάλει 5% των εσόδων της βραδιάς σε μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στους τομείς της υγείας και του περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες στο www.goodfrance.com.

Η Αθήνα μιλάει γαλλικά

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους - εικόνα 2

Στο ρυθμό του Gout de France / Good France κινούνται ταυτόχρονα χώροι διαφορετικών ειδών, από γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι χαλαρά, cosy στέκια, κι από τα βόρεια μέχρι τα νότια της πόλης. Ειδικά μενού, λοιπόν στις 21/3 θα συναντήσετε στο «Premiere» του «Athenaeum InterContinental» (€ 120 το άτομο) με την όμορφη θέα και στο ζεστό «Αvenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Μetropolitan» (€ 65), αμφότερα στη Συγγρού, στο «Karavi» του «Sofitel Athens» (€ 120 το άτομο) στο Αεροδρόμιο και στο στιλάτο «Artisanal Lounge & Gardens» στην Κηφισιά (€ 50 το άτομο).

Τη δική τους είτε γαλλόφωνη είτε γαλλοεμπνευσμένη πρόταση κάνουν οι σεφ στο «Alia Brasserie» του «Astir Palace» (€ 76 το άτομο) και στο «Malabar InHouse» του «The Margi» (€ 57 το άτομο) στη Βουλιαγμένη, στο κλασικό «Σπύρος και Βασίλης» (€ 50 το άτομο) και το «Rosebud» στο Κολωνάκι (€ 35 το άτομο), το «Mαύρο Πρόβατο του Press Café» στις δύο έδρες του στο Παγκράτι και στα Μελίσσια (€ 26 το άτομο), το «Polly Maggoo» στο Μεταξουργείο (€ 43 το άτομο) και το καινούργιο «Chapeau» στο Χαλάνδρι (€ 36 το άτομο).

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Malabar

(ξεν. «The Margi») Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.