Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.
Στο πλαίσιο των φετινών ΒορΟινών, το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου προτείνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικά και οινικά μενού, που «δένει» τα – σύγχρονης αντίληψης μεν, που πατάνε όμορφα στην παράδοση δε– ελληνικά πιάτα του σεφ Γκίκα Ξενάκη με μια σειρά από σπάνια, παλαιωμένα κρασιά οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδας». Την Τετάρτη 27/1 στο «Aleria» η ώριμη πλευρά του γοητευτικά ιδιοσυγκρασιακού Ξινόμαυρου, όπως θα δείτε παρακάτω, έχει την τιμητική του. Όσο για το κόστος συμμετοχής, είναι € 66 το άτομο.
To μενού της βραδιάς
Δαμασκηνός 1997 (Ξινόμαυρο)- Κτήμα Βαένι Νάουσα
Βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού και παντζάρια, ψητός καβουρμάς, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν
Κτήμα Φουντή 2000 (Ξινόμαυρο) - Κτήμα Φουντή
Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμάς με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ
Γιαννακοχώρι 2001 (Ξινόμαυρο, Μerlot) - Kτήμα Κυρ Γιάννη
Αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα
Κτήμα Βογιατζή 2007 (Ξινόμαυρο) – Κτήμα Βογιατζή
Μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές
Μπαμπάς σε σιρόπι ανανά με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο