Τα φετινά ΒορΟινά έρχονται με events

Ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας δίνει ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό στη «Μεγάλη Βρεταννία» τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου αλλά και την αφορμή για πολλά οινικά events πριν και μετά.

Τα φετινά ΒορΟινά έρχονται με events

Ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας δίνει ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό στη "Μεγάλη Βρεταννία" τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου αλλά και την αφορμή για πολλά οινικά events πριν και μετά.

Τα φετινά ΒορΟινά έρχονται με events - εικόνα 1

Τα Βοροινά, η καθιερωμένη ετήσια γευσιγνωσία της ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" διοργανώνεται στη "Μεγάλη Βρεταννία" τη Δευτέρα 1/2 (12 μεσημ.-6 μ.μ. για επαγγελματίες, 6-10 μ.μ. για το κοινό με είσοδο € 8) και, για δεύτερη χρονιά, φιλοξενεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, την τελική φάση του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι οινικές εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν στα εστιατόρια και wine bars της πόλης (σεμινάρια οινογνωσίας και γευσιγνωσίας για επαγγελματίες και κοινό, παρουσιάσεις οινοπαραγωγών, ειδικά γεύματα και δείπνα, συνδυαστικές προτάσεις γεύσεων, διαγωνισμοί και πολλά άλλα) ξεκινούν νωρίτερα, κι οινόφιλοι έχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να βάλουν στην ατζέντα τους.

Τα φετινά ΒορΟινά έρχονται με events - εικόνα 2
Monk στην οδό Καρόρη

Την Τρίτη 26/1 στο wine bar "Οinoscent" στην οδό Βουλής διοργανώνουν ένα Masterclass για τη ρετσίνα με την Ελένη Κεχρή, οινολόγο του Οινοποιείου Κεχρή, στο γειτονικό "Kiki de Grece" στον πεζόδρομο της Ηπίτου θα έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει πέντε κρασιά του Κτήματος Kitrvs στην Πιερία με συνοδευτικούς μεζέδες, ενώ το "Noel" στην Κολοκοτρώνη θα προτείνει στα πλαίσια των ΒορΟινών κρασιά της ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" παρέα με τον Pepper 96,6. Την Τετάρτη 27/1 το εστιατόριο "Aleria" στο Μεταξουργείο επιφυλάσσει στους φίλους του βόρειου αμπελώνα μια ιδιαίτερη βραδιά, συνδυάζοντας την δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ του Γκίκα Ξενάκη με σπάνια, παλαιωμένα κρασιά οινοπαραγωγών της ένωσης (€ 66 το άτομο) και στο "White Monkey" στο Χαλάνδρι ο Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος θα ετοιμάζει κοκτέιλ κρασιού με βάση επιλεγμένες ετικέτες του οινοποιείου Κεχρής.

Τα φετινά ΒορΟινά έρχονται με events - εικόνα 3
Το εστιατόριο Cookoovaya

Στο οινικό πρόγραμμα της Πέμπτης 28/1, ανάμεσα σε άλλα, η κουζίνα της "Cookoovaya" των Περικλή Κοσκινά, Νίκου Καραθάνου, Μάνου Ζουρνατζή και αδερφών Λιάκου, παντρεύεται σε ένα ειδικό για τη βραδιά μενού με κρασιά της Ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος", το Κτήμα Γκλίναβος (Ζίτσα) ξεδιπλώνει τη δυναμική του στo wine bar "Monk" της οδού Καρόρη, η Κάβα Χάλαρη στη Γλυφάδα εστιάζει στις εκφράσεις του Ξινόμαυρου, ενώ στον Μιράν, στην Ευριπίδου ο Τάσος Αντωνίου μαγειρεύει συνταγές με παστουρμά, σουτζούκι και παστράμι και η Χρυσούλα Κυριακοπούλου τις ταιριάζει με τα κατάλληλα κρασιά του βόρειου αμπελώνα. Η Παρασκευή 29/1 φέρνει με τη σειρά της ένα αφιέρωμα στα Syrah του βορειολλαδίτικου αμπελώνα στην Κάβα Ανθίδης στο Μαρούσι. Το μεσημέρι της Κυριακής 31/1 η "Cava Vinoterra" στο Ηράκλειο το αφιερώνει στις Μαλαγουζιές του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Τα φετινά ΒορΟινά έρχονται με events - εικόνα 4
Kiki de Grece στην Ηπίτου

Εκτός αυτού, αρκετοί χώροι οργανώνουν εβδομαδιαία αφιερώματα με αφορμή τα Βοροινά. Στο wine bar "Vintage" στη Μητροπόλεως ετοιμάζουν σειρά από βορειοελλαδίτικα flights (22-30/1), το "Κiki de Grece" κάνει focus στα κόκκινα του Βορρά με χαρακτήρα (22/1-2/2), το "Μοnk" έχει συνθέσει μια ειδική λίστα για το διάστημα 25/1 με 31/1 με 28 επιλεγμένα κρασιά από 15 διαφορετικούς οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν στην έκθεση, ενώ βοροινές νύχτες προτείνει και το "Ηeteroclito", από τις 28/1 μέχρι τις 8/2. Και δεν είναι τα μόνα...

Περισσότερες εκδηλώσεις και πληροφορίες για τις ώρες και τα κόστη συμμετοχής στο www.voroina.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.