Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή

Σκηνικό εναλλαγής και γευστικών και οινικών ερεθισμάτων φέρνει ο Δεκέμβριος στο «F+W» στο Κολωνάκι, που έχει στο πρόγραμμα στρείδια, τρούφες, ενδιαφέροντα κρασιά…

Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή

Σκηνικό εναλλαγής και γευστικών και οινικών ερεθισμάτων φέρνει ο Δεκέμβριος στο «F+W» στο Κολωνάκι, κι όχι μόνο χάρη στην ίντριγκα της δημιουργικότητας του καινούργιου μενού του Olivier Campanha, το οποίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Για την Πέμπτη 3/12 ο Γάλλος σεφ μαζί με τον Γιάννη Μακρή προτείνουν ένα set menu με χειμωνιάτικα αρώματα, αξοναρισμένο στα κρασιά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη (έξι πιάτα και πέντε ποτήρια κρασί με € 48 το άτομο).

Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή - εικόνα 1

Οι Τρίτες, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, είναι Oyster Nights, με πολλές παρτίδες Fine de Claire No 4 να φλερτάρουν με την ιταλική απάντηση στη σαμπάνια που ακούει στο όνομα Franciacorta Bellavista Cuvee Brut. Τα στρείδια μπορείτε να τα χαρείτε είτε με το κομμάτι (€ 5), είτε ανά εξάδα με ένα ποτήρι του πολύ ωραίου αυτού αφρώδους οίνου από τη Λομβαρδία (€ 28), είτε ανά είκοσι τέσσερα με μία φιάλη (€ 78).

Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή - εικόνα 2

Κι αν είστε τρουφολάτρεις, σημειώστε ότι από τις 7/12 μέχρι και τις 30/12 επιστρέφει σκοπεύοντας να σας… πιάσει από τη μύτη, με το χαρακτηριστικό άρωμα του μενού της τρούφας (€ 105 το άτομο με έξι ποτήρια κρασί). Όλα τα πιάτα του –οργανικά αβγά, φουαγκρά Rougier σοτέ, παλαιωμένο ριζότο, μοσχαρίσιο φιλέτο κ.ά.– θα συνοδεύονται από φρέσκια μαύρη τρούφα, που θα ζυγίζεται και θα κόβεται μπροστά σας. Πέντε γραμμάρια ανά πιάτο…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια