Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή

Σκηνικό εναλλαγής και γευστικών και οινικών ερεθισμάτων φέρνει ο Δεκέμβριος στο «F+W» στο Κολωνάκι, που έχει στο πρόγραμμα στρείδια, τρούφες, ενδιαφέροντα κρασιά…

Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή

Σκηνικό εναλλαγής και γευστικών και οινικών ερεθισμάτων φέρνει ο Δεκέμβριος στο «F+W» στο Κολωνάκι, κι όχι μόνο χάρη στην ίντριγκα της δημιουργικότητας του καινούργιου μενού του Olivier Campanha, το οποίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Για την Πέμπτη 3/12 ο Γάλλος σεφ μαζί με τον Γιάννη Μακρή προτείνουν ένα set menu με χειμωνιάτικα αρώματα, αξοναρισμένο στα κρασιά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη (έξι πιάτα και πέντε ποτήρια κρασί με € 48 το άτομο).

Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή - εικόνα 1

Οι Τρίτες, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, είναι Oyster Nights, με πολλές παρτίδες Fine de Claire No 4 να φλερτάρουν με την ιταλική απάντηση στη σαμπάνια που ακούει στο όνομα Franciacorta Bellavista Cuvee Brut. Τα στρείδια μπορείτε να τα χαρείτε είτε με το κομμάτι (€ 5), είτε ανά εξάδα με ένα ποτήρι του πολύ ωραίου αυτού αφρώδους οίνου από τη Λομβαρδία (€ 28), είτε ανά είκοσι τέσσερα με μία φιάλη (€ 78).

Ο Olivier Campanha μαγειρεύει... γιορτή - εικόνα 2

Κι αν είστε τρουφολάτρεις, σημειώστε ότι από τις 7/12 μέχρι και τις 30/12 επιστρέφει σκοπεύοντας να σας… πιάσει από τη μύτη, με το χαρακτηριστικό άρωμα του μενού της τρούφας (€ 105 το άτομο με έξι ποτήρια κρασί). Όλα τα πιάτα του –οργανικά αβγά, φουαγκρά Rougier σοτέ, παλαιωμένο ριζότο, μοσχαρίσιο φιλέτο κ.ά.– θα συνοδεύονται από φρέσκια μαύρη τρούφα, που θα ζυγίζεται και θα κόβεται μπροστά σας. Πέντε γραμμάρια ανά πιάτο…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.