«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 1

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος μελέτησε ιαπωνικά στη Siountri School με σκοπό να πάει στο Τόκιο και να μάθει την τέχνη του σούσι. Αφού πέρασε το χοσομάκι τεστ, το κατσουραμούκι τεστ, το σασίμι τεστ και άλλες εξετάσεις ψαρικού μινιμαλισμού, επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει το δικό του sushi bar στην οδό Σκούφου.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 2

Το άρτι αφιχθέν διακοσμημένο με ξύλο και οριγκάμι «Sushimou» έχει μόλις έντεκα σκαμπό γύρω από την μπάρα του και σερβίρει μόνο ιαπωνικό σούσι, οπότε μην περιμένετε δυτικότροπα rolls τύπου California. Θα σας φτιάξει όμως σούπα miso, hoshomaki, temaki don, madai και nigiri χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά ψάρια και θαλασσινά (σαφρίδι, σουπιά, μπαρμπούνι, κολιό, σκουμπρί κ.ά.), ενώ θα σας σερβίρει τσάι matcha και ιαπωνικά ουίσκι. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Σκούφου 6, Πλάκα, 2114078457.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.