Το έχει αυτό η θάλασσα, σε κάνει να νιώθεις ότι ξεφεύγεις, ότι δραπετεύεις για λίγο, ότι παραμένεις σε ρυθμούς διακοπών. Πιάσε, λοιπόν, τραπέζι στην παράλια Αττική, Νότια και Ανατολική.
«Ark»
Η πιο εντυπωσιακή φετινή άφιξη της παραλίας έχει αποικιακό look. Στη Γλυφάδα, με βεράντα πάνω στη θάλασσα, ξεκινά με πρωινό –και 40 διαφορετικές επιλογές καφέ– και για τη συνέχεια έχει μοντέρνα ελληνική θαλασσινή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη.
«Mοοrings»
Στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, με ένα άπαιχτο πρασινο-γάλανο λιμανάκι στα πόδια του και ανανεωμένο, ζεστά μοντέρνο χώρο, διαθέτει προτάσεις φαγητού οι οποίες καλύπτουν μεγάλη γκάμα γευστικών στιλ που «δένουν» γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου.
«Eden Beach»
Στο εστιατόριο της ντιζαϊνάτα ανανεωμένης παραλίας του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο το φαγητό, εκτός από γαλάζιο φόντο, έχει και την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Στο μενού ταραμοσαλάτα με τσιπς γαρίδας, σολομός τεριγιάκι…
«Ο Ζούμπερης»
Η κλασική ψαροταβέρνα, που μετράει πολλές δεκαετίες ιστορίας στο Ζούμπερι, στρώνει τη θαλασσινή πραμάτεια της σε ένα ντεκ πάνω στο κύμα. Μπορείτε να καθίσετε και για έναν freddo, ένα χυμό ή κάποιο σνακ στο αδελφό cafe ακριβώς δίπλα.
«Θέα Θάλασσα»
Όνομα και πράγμα αυτή η ψαγμένη ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο: μπροστά της δένουν βαρκάκια και ιστιοπλοϊκά. Ουζομεζέδες, όστρακα, φρέσκα ψάρια, γνωστές και άγνωστες θαλασσινές μακαρονάδες δίνουν το «παρών», με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.
«Ψαροπούλα»
Η κουζίνα της γνωστής ψαροταβέρνας, η οποία κοντεύει τις πέντε δεκαετίες στο Πόρτο Ράφτη, δουλεύει στο φουλ τροφοδοτώντας το ξύλινο ντεκ πάνω στην άμμο, μπροστά στις ψάθινες ομπρέλες, με αχνιστά μύδια, μακαρονάδες θαλασσινών, φρέσκο ψητό ψάρι και άλλα πολλά.