Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Κεμπάπ γαρίδας
Έχουμε δοκιμάσει τα fish & chips τους και ήταν καλά, αλλά στο Fish Food Βar στο Κολωνάκι μπορείς να φας κι ένα κεμπάπ τυλιχτό και νηστίσιμο. Το πικάντικο κεμπάπ γαρίδας που προτείνουν στο μοντέρνο θαλασσινό στέκι στο 10 της οδού Καψάλη το κλείνουν σε αραβική πίτα μαζί με σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου και pico de gallo.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 1

Μοσχαράκι tagine
Στο Tortuga, στο Νο 1 της οδού Αρχιμήδους στο Παγκράτι, το στίγμα δίνουν οι homemade tortillas. Ως προς τη γέμιση, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές, όπως κέμπαπ, κοτόπουλο με κάρι κ.ά., αλλά διαλέγω το αρωματικό, μαγειρευτό αλά μαροκέν με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα μοσχάρι, που συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι. Ταζίν επικινδύνως…

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 2

Λαχματζούν
Στο λιλιπούτειο Feyrouz, που θα το βρεις στη μικρή, κάθετη στον πεζόδρομο της Αιόλου Καρόρη, το λαχματζούν σου το παίρνεις τυλιχτό σε ρολάκι, με χειροποίητο ζυμάρι, απλό ή ολικής άλεσης, και είναι πολύ καλό. Το classic είναι με κιμά, ελαφρώς πικάντικη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς, γιαούρτι και σαλατίτσα. Αν όμως δεν θέλεις κρέας, η κ. Ελένη-Φεϊρούζ έχει και χορτοφαγική εναλλακτική.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 3

Κοτόπουλο tikka
Η κλασική ινδική σπεσιαλιτέ στο Mirch στο Μοναστηράκι (Ερμού 109) έρχεται σε streetfood εκδοχή: κοινώς είναι του χεριού σου. Έρχεται, κόκκινο-κόκκινο, τυλιγμένο σε μια μεγάλη πίτα naan ψημένη σε φούρνο tandoor, με λαχανικά, μυρωδάτο και ήπια καυτερό. Στον κατάλογο τιτλοφορείται «ινδικό σουβλάκι».

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 4

Chili con carne
Αν σου αρέσουν τα καυτερούτσικα μεξικάνικα, η γνωστή μείξη κιμά με κόκκινα φασόλια, τσίλι και μυρωδικά είναι κατά πάσα πιθανότητα από τα αγαπημένα σου. Στο Ancho Μexican Grill στο Χαλάνδρι θα το δοκιμάσεις αφού επιλέξεις πρώτα τo «περιτύλιγμα» τορτίγιας –burrito, quessadilla ή taco– και θα το συνοδεύσεις είτε με μπίρα είτε με παγωμένη Margarita (Γυφτοπούλου & Κολοκοτρώνη).

Φαλάφελ
Είναι αφράτα και νόστιμα τα χρυσαφένια, σουσαμάτα φαλάφελ στο μικρό Sumsum στη συμβολή Σόλωνος και Ασκληπιού. Ο Αhmad τα πατάει (έτσι συνηθίζεται στην πατρίδα του τη Συρία) ελαφρώς στο κέντρο και τα τυλίγει σε μεγάλη αραβική πίτα με χούμους, ταρατόρ (σος από ταχίνι), μαρουλάκι, ντομάτα, μαϊντανό και δυόσμο, που τους δίνουν έξτρα δροσιά. Αν το ζητήσετε καυτερό, συνοδεύστε το με αϊράνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.