Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ

Δημοφιλές στέκι για όλες τις ώρες, με προσοχή στις λεπτομέρειες, ωραία vibes και γλυκές τιμές. Ένα μπιστρό με τεράστιο κατάλογο, που καταφέρνει να σε κερδίσει με χορταστικές και νόστιμες μερίδες.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ

Δημοφιλές στέκι για όλες τις ώρες, με προσοχή στις λεπτομέρειες, ωραία vibes και γλυκές τιμές. Ένα μπιστρό με τεράστιο κατάλογο, που καταφέρνει να σε κερδίσει με χορταστικές και νόστιμες μερίδες.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 1

Κυριακή μεσημέρι, λιακάδα και το φως στο «Agora Select» είναι πολύ γλυκό. Αυτό το εστιατόριο πάντα μου δημιουργεί την αίσθηση ότι μπαίνω σε ένα καράβι του οποίου η πλώρη είναι η συμβολή Βεντήρη­ και Χατζηγιάννη Μέξη δίπλα στο «Hilton». Η τζαμαρία το κυκλώνει μαζί με τις πρασινάδες, κάνοντάς το αεράτο και χαρούμενο. Στο εσωτερικό­, τώρα, το ντεκόρ είναι φουλ στα κλασικό, γεμάτο ελληνικές και γαλλικές διαφημίσεις και φωτογραφίες σε καδράκια που του δίνουν μια οικεία αίσθηση μπιστρό. Μεγάλες οικογενειακές παρέες από μεγαλύτερους και νεότερους γεμίζουν τα τραπέζια, όχι μόνο το μεσημέρι, καθώς το μαγαζί είναι προσφιλής προορισμός βραδινών εξόδων καθώς συνδυάζει ποιότητα με σωστές τιμές και όχι μόνο. το φαγητό έρχεται σε πολύ όμορφα πιάτα, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, αλλά και σε πέτρες, ξύλα, μαντέμια, τηγάνια…

Το γευστικό στιλ ποντάρει στην οικειότητα, με ψαγμένο τρόπο όμως. Ο συνδυασμός ντομάτα - μοτσαρέλα­ μεταφράζεται σε πολύχρωμα ντοματίνια διαφόρων γεύσεων με μια εντυπωσιακή μπάλα βουβαλίσιου τυριού. Η κασερόπιτα με την πληθωρική γεύση φτιάχνεται με φύλλο κανταϊφιού. Τα γαρδουμπάκια φούρνου μόνο με εντεράκι είναι τρυφερά και ντελικάτα, έχοντας για γαρνιτούρα κυδωνάτες τηγανητές πατάτες. Η τηγανισμένη φέτα σε φύλλο, με μέλι και καρύδια, είναι από τις πολύ καλές εκδοχές του δημοφιλέστατου πιά­του. Οι άψογες ταλιατέλες έρχονται με συμπαθητική μοσχαρίσια μπολονέζ, σε μια κρέμα γραβιέρας Ρεθύμνου και παρμεζάνας. Το burger το περίμενα με πιο γραμμένη την υφή του κιμά, αλλά το Τ-bone από μοσχαράκι γάλακτος σβησμένο θεαματικά με Jack Daniels είναι σαφώς καλύτερο. Τα γλυκά είναι σίγουρα ενδιαφέροντα, αλλά χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις: πιο κρουστό σου στο προφιτερόλ, πιο τραγανό φύλλο στο μιλφέιγ, περισσότερο άρωμα στην πορτοκαλόπιτα...

3 ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 2

Στραπατσάδα
Δεν βρίσκεις συχνά τόσο καλοφτιαγμένη στραπατσάδα, με ζουμερά αβγά και πυκνή, γευστική σάλτσα ντομάτας. Η εν λόγω συνοδεύεται από νόστιμο καπνιστό ψαρονέφρι, ξινούτσικη φέτα Καρδίτσας πάνω σε μπουκιές χωριάτικου ψωμιού και σερβίρεται πολύ όμορφα σε μια φρέσκια ντομάτα.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 3

Παπαρδέλες με πανσέτα και μοτσαρέλα
Ιδού μια καθημερινή αλλά και πρωτότυπη μακαρονάδα. Παπαρδέλες βρασμένες πολύ σωστά και με μπόλικα μυρωδικά, παίρνουν έξτρα νοστιμιά από κομμάτια νοστιμότατης και ζουμερής καπνιστής πανσέτας, umami από ψητά ντοματίνια και μοτσαρελάκια που της ταιριάζουν πολύ.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 4

Σορμπέ λεμόνι
Δροσερό και ταυτόχρονα μεστό, το homemade σορμπέ λεμόνι έρχεται πολύ όμορφα σερβιρισμένο σε φρέσκα λεμόνια, στολισμένο με φύλλα δυόσμου, που του ταιριάζουν χέρι-γάντι. Ενδεδειγμένο για ανάλαφρο φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.